Coleslaw med eple og valmuefrø

Coleslaw med eple og valmuefrø
En spennende og litt annerledes coleslaw. Valmuefrøene får den virkelig til å skille seg ut. Nammis!

Denne coleslaw-oppskriften er litt annerledes enn standard-coleslawen. Den er litt syrligere enn vanlig, den har mindre majones enn vanlig og ikke minst har den litt ekstra spennende smaker av eple og gulrot. Stjernen i showet er valmuefrøene, som både gjøre den gøyere å se på, tygge og smake på. Coleslaw er utrolig godt som tilbehør til middager som grillmat, biff, fiskekaker, koldtbord, fiskekakeburgere og julemiddager.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE COLESLAW-OPPSKRIFTER

Du trenger:

  • 200 gram finsnittet hodekål (cirka ½ medium hode)
  • 1 stor gulrot, revet
  • 1 stort grønt eple, skåret i tynne strimler
  • 2 ss majones
  • 3 ss olje
  • 1 ss eplesider-eddik
  • Juicen fra 1 sitron
  • 1 ss valmuefrø
  • ¼ ts salt
  • ½ ts pepper

TIPS! Med såpass mye eplesidereddik og sitron blir dette en litt syrlig coleslaw (kjempegodt!!) Men dersom du er litt skeptisk til det syrlige, må du gjerne bruke mindre eddik og sitron. Begynn med litt, og smak deg frem.

 

Slik gjør du:

1. Finsnitt kålen i så tynne strimler du kan.

2. Riv guleroten og skjær eplet opp i tynne strimler (Du bestemmer selv om du skreller eplet eller ikke først)

3. Bland grønnsakene i en bolle.

4. Bland majones, olje, eplesidereddik, sitron, valmuefrø, salt og pepper i en annen bolle. Blandingen kan først se litt fæl ut, men den blir helt fin når du pisker den godt sammen.

5. Bland så grønnsakene forsiktig med majones-blandingen, til alt er dekket med et lite lag majones.

6. La hvile i kjøleskapet minst en time før den skal spises.

2 kommentarer til “Coleslaw med eple og valmuefrø

  1. Ingen rømme i ingredienslista, men i fremgangsmåten er det rømme… Da er jeg litt forvirret…. Rømme eller ikke? Evt hvor mye?

    1. Ja, det der var ikke så tydelig. Takk for at du spurte. Beklager at det tok meg litt tid å svare, men jeg måtte grunne litt på svaret. Og svaret er at det er ikke så farlig – du kan velge litt selv. Dersom blandingen blir for tørr kan du gjerne tilsette mer majones, men du kan da også velge å bruke rømme. Hvis du foretrekker kan du faktisk erstatte all majonesen med rømme.

      Jeg hadde nok med rømme i en tidlig variant av oppskriften, men jeg synes ikke det er verdt å kjøpe en boks rømme til en så liten mengde. Men om du har en åpen rømme i kjøleskapet kan du gjerne ha den oppi. Da blir basen litt friskere 🙂 Men coleslawen blir veldig god av å bare følge oppskriften også.

      Takk for at du spurte 🙂

      Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.