Coleslaw er utrolig godt som tilbehør til middager som grillmat, biff, fiskekaker, koldtbord, fiskekakeburgere og julemiddager. Dessverre blir coleslawene ofte ødelagt av at de nærmest svømmer i overflødig majones. Sånn er det ikke med denne oppskriften. Her er rømme-majonesen bare et tynt lag rundt alle de gode smakene. En lett, ukomplisert coleslaw med distinkt urtesmak. Denne burde du prøve!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE COLESLAW-OPPSKRIFTER
Du trenger:
- 1 lite/medium hode med hodekål (350 gram), finsnittet (eller en annen kål om du foretrekker)
- 2 vårløk
- ½ bunt med fersk koriander, finhakket
- 4 ss (40 gram) lettrømme
- 4 ss (40 gram) majones
- 2 ts sukker
- Juicen fra 1 lime
- ¼ ts salt
- ½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Finsnitt kålen i så tynne strimler du kan.
2. Hakk vårløken i tynne skiver.
3. Grovhakk korianderen, og bland sammen med kålen og løken.
4. Bland rømme, majones, sukker, lime, salt og pepper godt i en annens skål.
5. Bland så grønnsakene forsiktig med rømme-majones-blandingen, til alt er dekket med et lite lag majones.
6 La hvile i kjøleskapet minst en time før den skal spises