Cookie-kake med saltstenger

Cookie-kake med saltstenger
En saftig, salt-søt giga-cookie i kakeform. Dette er kaken som tar kort tid å lage og som gjør alle lykkelige. Nammis!

Her pleier jeg ofte å skrive litt om oppskriften eller hvordan den smaker eller hvordan jeg fant den. Men innimellom kommer jeg over noen oppskrifter som er vanskelig å beskrive med ord fordi de er så gode. Så til denne oppskriften trenger jeg rett og slett litt hjelp for å beskrive hvor sinnsykt god den er (LENKE) Så mens du sjekker lenken, så lager jeg en porsjon til, for den forrige er allerede spist opp!

SJEKK UT VÅRE ANDRE KAKEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til stor paiform (på 30 cm) – oppskriften kan helt fint halveres!

  • 450 gram smør
  • 5 dl lyst brunt sukker (det finner du i store butikker med litt utvalg)
  • 200 gram vanlig sukker
  • 4 egg
  • 3 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 1 liter hvetemel
  • 2 ts salt
  • 350 gram kokesjokolade
  • 100 gram saltstenger (knekk dem et par ganger, så blir det lettere å blande dem inn)

 

TIPS! Variere med akkurat den typen sjokolade du liker best! Hva med deilig melkesjokolade eller fargerike M&Ms? Du er sjefen!

TIPS! Vil du pynte kaken? På bildet har jeg pyntet kaken med saltstenger som er presset ned i deigen på toppen før kaken gikk inn i ovnen. Det er veldig godt når kaken skal spises samme dag, men blir litt soggy når den skal stå lenge.  Du kan også pynte med smeltet sjokolade –  smelt 150 gram sjokolade med 2 ts olje og dryss over når kaken er kald. Eller kanskje du har et enda bedre tips? Del gjerne i kommentarfeltet!

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Smør formen lett med litt smaksnøytral olje eller mykt smør.

3. Smelt smøret på lav varme.

4. Pisk smør sammen med sukker og lys brunt sukker i cirka 2 min til det er luftig og lett.

5. Tilsett egg og vanilje og bland videre til alt er blandet sammen.

6. Rør inn mel og salt slik at deigen så vidt er sammenblandet.

7. Hakk opp kokesjokoladen i terninger (skal ikke finhakkes) og rør inn i deigen sammen med saltstengene.

8. Hell så deigen over i paiformen – og jevn ut på toppen

9. Stek i ovnen i 35 – 40 minutter. Bruk en kakepinne til å teste om de er ferdige. Stikk kakepinnen ned i midten på kaken. Dersom den kommer opp igjen uten kakerester, er den ferdigstekt.

10. Ta ut kaken fra ovnen og la kjøle seg ned, jeg anbefaler noen timer før servering, så setter den seg litt bedre.

2 kommentarer til “Cookie-kake med saltstenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.