En kyllingrett for deg med god tid! Dette er en rett du lager dersom du har lyst på et skikkelig digg måltid – om 18 timer. Kjennere av tradisjonell coq av vin vil nok avfeie denne oppskriften som nonsence og pølsevev. Oppskriften tar seg kraftige friheter fra den tradisjonelle coq av vin’en, men det blir nammis likevel!
Du trenger:
Til 2 personer
Marinade
- 1 flaske rødvin (gjerne den samme du har tenkt å drikke til maten)
- 1 ss solbærsyltetøy
- 1 løk, grovhakket
- 2 selleri-stenger, grovhakket
- 1 gulrot, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, uskrelte, knust på skjærebrettet med håndbaken eller en kniv
- 3-4 stilker med fersk timian – eller 1 ts tørket timian
- 2 laurbærblader
- 2 hele nellik
- 4 kyllinglår av kvalitetskylling
Til gryten
- 1 ss olivenolje
- 100 gram bacon, kuttet i terninger
- 1 ss hvetemel
- 25 gram smør
- 10 små sjalottløk, delt i to
- Krydres med salt og pepper
Tilbehør
- 2 tykke skiver med loff
- 4 ss finhakket fersk persille
- olivenolje
Serveres med poteter (stekte, friterte eller kokte) eller ris.
Slik gjør du:
1. Ha ingrediensene til marinaden (bortsett fra kyllingen) i en stor gryte og kok opp. Kok til vesken er redusert med en tredjedel. Sil vesken og kjøl ned.
2. Fjern skinnet på kyllinglårene og legg dem i marinaden. La hvile i lufttett boks i kjøleskapet over natten (Eller i det minste 5-6 timer).
3. Varm olivenoljen i gryten som du skal bruke til å lage resten av rettet og stek baconet til det er gyllent. Ha baconet ut av gryten når det er ferdigstekt.
4. Ta kyllinglårene ut av marinaden, krydre dem med salt og pepper og mel og stek dem i gryten til de får en god gyllen stekeskorpe på alle sider (Det kan være litt vanskelig å se fordi lårene blir farget av marianden – et par minutter på hver side er bra). Ta bort lårene fra gryten når de er ferdigstekte.
5. Stek løken i gryten på medium varme i ti minutter til de er gylne.
6. Fjern smøret som eventuelt ligger i bunnen av gryten og ha bacon og kyllingen tilbake i gryten.
7. Ha i marinaden og kok opp. La det hele småputre i cirka én time.
8. Når det nærmer seg slutten av steketiden skjærer du loffskivene i trekanter. Stek dem i et tykt lag olivenolje i 2-3 minutter på hver side. Dypp én av skorpesidene ned i coq-av-vin-sausen (cirka én centimeter) og dypp den samme siden ned i den finhakkede persillen