Frukt, ost, grønnsaker, kjøtt eller godteri. Det finnes cirka en milliard ulike empanadas-oppskrifter fra både latinamerika, asia, Sør-Europa og USA. Så lenge du har en god grunnoppskrift til deigen, kan du fylle empanadasene dine med det hjertet begjærer. Denne deigen gir myke, deilige empanadas.
Prøv også våre andre empanada-oppskrifter
Du trenger:
Til 8 empanadas
- ½ ts salt
- 340 gram mel
- 115 gr smør
- 1 egg
- 2,5 dl vann
- 1 ss eddik
- 1 egg til pensling
Slik gjør du
1. Bland mel og salt
2. Smuldre smøret i melet
3. Pisk sammen egg, vann og eddik i en bolle og bland med melet
4. Bland alt sammen, til alt er så vidt blandet. Her skal det ikke eltes lenge
5. Rull sammen deigen, og pakk den inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i minst en time.
6. Sett ovnen på 200 grader
7. Del deigen opp 8 deler og , og kjevle ut hver deigklumo til en flat runding (omtrent på tykkelse med en tortilla).
8. Fordele kjøttfyllet i midten av rundingene.
9. Brett den ene halvdelen av rundingen over den andre, slik at det ser ut som en halvmåne eller et tacoskjell.
10. Den ytterste centimeteren av halvmånen skal være uten fyll, slik at deigdelene er i direkte kontakt. Bruk en gaffel til å presse deigen sammen. Da får du et fint mønster. Langsiden, eller diameteren, skal ikke ha gaffelmønster
11. Legg empanadasene på et stekebrett, og pensle dem med egget (pisk sammen egget med 1 ss vann og pensle jevnt på toppen).
12. Steke empanadasene på 200 grader i 20-25 minutter til de er gyllenbrune,
13. La dem hvile en stund før du spiser dem.