Dessertpizza

 Klipp opp pizzaen i porsjonsstykker før du har den i ovnen, så får hvert stykke en deilig kant.
En kul og annerledes dessert med masse smak. Nammis!

Slå til med en litt annerledes dessertopplevelse og lag pizza. Garantert populært blant store og små. Særlig hvis man har hatt noe sunt og upopulært til hovedrett. Sprø deilig bunn, deilig krydret eplesmak og et søtt lag på toppen. Akkurat denne dessertpizzaen har et lite julete vinterpreg, men du kan jo lett variere med sesongens frukter og muligheter. Det blir neppe feil å ha en kule med iskrem ved siden av her.

Vil du heller ha en mer tradisjonell pizza?

 

Du trenger:

  • Pizzabunn (Mine oppskrifter her)
  • Egg
  • ½ dl malte mandler
  • 3 ss agavesirup (dersom du ikke får tak i agavesirup kan du like gjerne bruke vanlig sirup, lønnesirup eller honning)
  • 3 epler
  • Kanel
  • Sukker

 

Slik gjør du:

  1. Gjør klar pizzabunnen. Siden dette er dessert, pleier jeg å bare lage en halv pizza-størrelse.
  2. Bland sammen egg, mandler og sirup.
  3. Skrelle eplene, fjern kjernene og kutt opp i terninger
  4. Ha eplene i en bolle og bland med kanel. Bruk så mye kanel som du ville brukt på risengrøt eller i skillingsboller.
  5. Kjevle ut pizzabunnen (helst ganske tynn) og fordele eggeblandingen utover pizzaen som bunn.
  6. Fordele eplebitene utover pizzaen.
  7. Bruk en ren og skarp saks og klipp opp pizzaen i passende porsjonsstykker. Når de stekes i biter blir nemlig kantene karamelliserte og ekstra søte og sprø.
  8. Strø et raus lag med sukker på toppen av pizzaen. Igjen: Tenk risengrynsgrøt eller skillingsboller. Ikke være gjerrig eller kjip med sukkeret. Detta ekke slankemat uansett!
  9. Stekes i ovnen på 230 grader i 10-15 minutter til eplene får en passe fin brunfarge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.