Doble hamburgerbrød

Dette er en tidkrevende oppskrift, men resultatet er luftige, lette og saftige burgerbrød. Nammis!
Dette er en tidkrevende oppskrift, men resultatet er luftige, lette og saftige burgerbrød. Nammis!

BURGERFESTIVAL PÅ NAMMIS.NO: Når du setter tennene i disse forsvinner alle bekymringer. Lette, saftige, høye og fluffye brød – perfekt for doble burgerbrød og hjemmelagde big macer.

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

til 8 brød

  • 3 ss melk
  • 2,3 dl vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 2  ss sukker
  • 1 egg
  • 500 gram mel (bruk gjerne sånn finsiktet «tipo00»-mel)
  • 1 ½ ts salt
  • 50 gr smør (romtemperert)
  • Pensles med vann og pyntes med sesamfrø

 

TIPS! Du kan selvsagt lage «vanlige»burgerbrød av dette også. Da lager du dem litt bredere og flatere.

Slik gjør du:

1. Varm melk og vann lunkent (25 – 30 grader) og bland sammen med gjæren og sukker. La stå og syde i 5 min.

2. Ha mel og salt i en bakebolle.

3. Kutt smøret opp i terninger – og smuldre det inn i melet.

4. Pisk egget sammen og ha i melblandingen sammen med gjærblandingen. Tilsett mer mel dersom deigen er for klissete.  

5. Elt i minst ti minutter.

6. La heve i 1,5 – 2 timer. Dette er viktig for at de skal bli luftige nok.

7. Mens deigen kan du lage bakeformer (dersom du ikke har 8 runde, høye former i 10 – 12 cm diameter fra før). Jeg brukte en halvbrukt gaffatape-rull som modell, og brettet tre lag med sølvfolie rundt slik at det blir som en kakeform. Etterpå brettet jeg bakepapir rundt den samme taperullen, og presset ned i formen. Da sikret jeg at hevingen skjer oppover – og at det er lett å få burgerbrødene ut av ovnen når de er ferdig stekt.

Burgerformer
Hjemmemekka burgerformer. Disse kan du ta vare på og bruke igjen

8. Når deigen er ferdig hevet elter du den lett. Så deler du den i 8 deler (cirka 125 gram hver) og ruller hver del ut som en flat runding. Plasser rundingene i bakeformene, og press litt ned, slik deigen fyller hele bunnen og er så flat som mulig.

9. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la heve i 60 minutter til. Gjerne enda litt lengre.

10. Pensle brødene med vann og strø sesamfrø på toppen

11. Stek brødene på 200 grader.

12. Ta brødene ut av formene og la hvile litt. Skjæres opp i tre like deler så tett opp til servering som mulig.

Én kommentar til “Doble hamburgerbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.