Dronningen av Saba – Brownies med mandler

Dronningen av Saba er oppkalt etter nettopp dronningen av Saba.
Oppkalt etter en dronning – smaker helt konge! Deilig mørk og saftig sjokoladekake med nydelig mandelsmak. Nammis!

Dronningen av Saba var så fantastisk kul at man oppkalte en kake etter henne. Ikke bare hvilken som helst kake; en saftig, søt og syndig sjokoladekake med deilig smak av malte mandler. Dette er kakeoppskriften som over hele verden får deltakere av syklubber, arbeidsmøter, bryllup og bursdagsfester til å lukke øynene og sukke henført mens de nyter den deilige smaken og konsistensen av dronningen. Lett og rask å lage – men pass på – ikke stek den for lenge!

Sjekk også våre andre kaker

 

Du trenger

Til en liten springform (20 – 22 cm)

  • 100 gr mørk kokesjokolade (eller mørkere sjokolade)
  • 100 gr ekte smør, romtemperert
  • 100 gr sukker
  • 1 ss sukker
  • 2 ss kaffe
  • ½ ts mandelekstrakt (kan erstattes med essens)
  • 3 egg, romtemperert
  • 50 gr malte mandler
  • En liten klype salt
  • 50 gr hvetemel
  • 2 ss kakaopulver

Slik gjør du:

1. Begynn med å male mandlene (med skallet på). Det beste er å bruke mandelkvern. Du kan selvsagt bruke blender eller en skarp kjøkkenkniv.

2. Så skiller du eggeplommene og eggehvitene og har dem i hver sin bolle.

3. Smelt sjokoladen i vannbad.

Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glassskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at det ikke kommer vann opp i skålen. Pass også på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt. Når alt ser smeltet ut rører du i sjokoladen med en tresleiv (ikke metall), for å sikre at det ikke er noen klumper i sjokoladen.

4. Så rører du smør og sukker hvitt. Det innebærer cirka 2-3 minutter med pisking for å sikre at smør og sukker blander seg godt sammen til en luftig og kremet masse.

5. Rør inn kaffe og mandelekstrakt.

6. Så tilsetter du eggeplommene – én og én – og rører innimellom

7. Bland i den smeltede sjokoladen

8. Og så rører du inn de malte mandlene.

9. Ha salt og eggehviter i en tørr og ren bolle, og pisk til eggehvitene er halvstive. Dryss over en spiseskje med sukker, og pisk til det blir stivt.

10. Ta en toppet spiseskje med eggehviter og vend inn i blandingen.

11. Så blander du halvparten av eggehvitene inn i røren.

12. Vend forsiktig inn mel og kakao i røren.

13. Så tilsetter du resten av sjokoladen.

14. Ha røren i springformen (jevnt fordelt) og stek kaken i 20 minutter på 180 grader. Det er superviktig at kaken ikke stekes for lenge, for da blir den for tørr. Den skal være fast rundt kantene i myk i midten.

15. La kaken avkjøle seg i formen i 10-15 minutter, og så løsner du kaken fra kanten med en skarp kniv.

16. Legg kaken over på et kakefat opp ned, slik at toppen er i bunnen.

17. Avkjøl kaken helt, og dryss over et tynt lag kakaopulver.

 

PS ! Dette er en sånn kake som bare blir bedre av å stå lufttett i kjøleskap en dag eller to.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.