Empanadas med kylling

 

Empanadas med kylling
Disse smakte fantastisk når de ble lunkne og kalde. Men dersom du skal spise dem med en gang de kommer ut av ovnen anbefaler jeg mer krydder i fyllet for full nammis-effekt!

Empanadas er en tradisjonsrik rett med rike og varierte tradisjoner fra en rekke land. Emapanda kan løst  og upresist oversettes til «brød som er brettet rundt kjøtt» og er i slekt med lignende retter som calzone.  De første oppskriftene dukket opp i kokebøker på begynnelsen av 1500-tallet. I mange land er har de fleste familier sin helt egen empanada-oppskrift. Dette er min første, men den ble ganske god!

Du trenger

Nok til 8 empanadas

Til deigen

  • 340 gram mel
  • ½ ts salt
  • 115 gr smør
  • 1 egg
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss hvit eddik

 

Til fyllet

  • Kjøttet fra en grillet kylling, eller kalkun (cirka 350 gr.), hakket i terninger
  • 2 chili – finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • ½ løk – finhakket
  • 2 knuste fedd  hvitløk
  • 2 bokser med hermetiske tomater
  • 80 gram ost, revet

 

Slik gjør du:

Deigen:

1. Bland mel og salt

2. Smuldre smøret i melet

3. Pisk sammen egg, vann og eddik i en bolle og bland med melet

4. Bland alt sammen, til alt er så vidt blandet. Her skal det ikke eltes lenge

5. Rull sammen deigen, og pakk den inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i minst en time

6. Del deigen i 8 deler

7. Kjevle ut hver deig til en flat runding (omtrent som en tortilla)

8. Ha kjøttfyll i midten av rundingene

9. Brett den ene halvdelen av rundingen over den andre, slik at det ser ut som en halvmåne eller en tortilla

10. Den ytterste centimeteren av halvmånen skal være uten fyll, slik at deigdelene er i direkte kontakt. Bruk en gaffel til å presse deigen sammen. Da får du et fint mønster. Langsiden, eller diameteren, skal ikke ha gaffelmønster

11. Stek på 225 i cirka 20 minutter, til deigen er sprø og gylden. De er helt greie når de kommer rett fra ovnen, men de er utrolig mye bedre lunken eller kald.

 

Slik lager du fyllet:

1. Ha alle ingrediensene i en gryte og varm opp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.