Empanadas med storfekjøtt

Empanadas med storfekjøtt
Deilige myke empanadas med smakfullt kjøttfyll med storfekjøtt. Nammis!

Empanadas er små brødpakker med innbakt kjøttfyll. Empanadas er en flott lunsj eller fredags-lørdags-middag. Perfekt for deg som er lei av fredagstacoen eller som vil ha noe spesielt i matpakken. Empanasas kan minne litt om calzoner, men skiller seg ut med litt annerledes fyll og en annen måte å lage brødet på. Det finnes cirka en milliard ulike empanadas-oppskrifter fra asia, Sør-Europa og USA. De mest kjente kommer fra sør-amerika, og denne varianten stammer fra Argentina. Brødet er mykt og mildt, mens kjøttfyllet har deilige smaker av storfekjøtt, kapers, tomater og krydder.

Prøv også våre andre empanada-oppskrifter

 

Du trenger:

Til 8 empanadas

Deigen

  • 340 gram mel
  • ½ ts salt
  • 115 gr smør
  • 1 egg
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss eddik

Fyllet

  • 225 gr karbonadedeig
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummin
  • ½ rød paprika, finhakket
  • 1 ts tørket persille (eller 1 ss fersk, finhakket)
  • ½ gul løk, finhakket
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 hardkokt egg, kaldt, og grovhakket
  • 1 boks (4 dl) hermetiske tomater
  • ¼ ts pepper
  • 1 egg til pensling

 

TOPP TIPS: Frys de ferdige empanadasene før du steker dem (og før du pensler dem med egg). Ta dem rett ut av fryseren, pensle dem med egg og sett dem rett inn i ovnen. Beregne cirka 5 minutter med ekstra steketid.

 

Slik gjør du

 

Deigen


1. Bland mel og salt

2. Smuldre smøret i melet

3. Pisk sammen egg, vann og eddik i en bolle og bland med melet

4. Bland alt sammen, til alt er så vidt blandet. Her skal det ikke eltes lenge

5. Rull sammen deigen, og pakk den inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i minst en time

Fyllet


6. Varm litt olje i en medium varm stekepanne. Ha i løken og stek i 5 minutter, slik at den blir myk og gyllen. Rør innimellom og pass på at varmen ikke er så sterk at den får stekeskorpe.

7. Tilsett paprikaen og stek i fem minutter til.

8. Ha i tomatene og kok i 3 minutter.

9. Del opp kjøttdeigen I smuler og tilsett den I pannen.

10. Rør inn krydrene, kapersen og persillen. Smak til med pepper

11. Stek videre i cirka fem minutter til kjøttdeigen er brunet.

12. Rør inn egget, og ta pannen av platen.

Montering


13. Sett ovnen på 200 grader

14. Del deigen opp 8 deler og , og kjevle ut hver deigklumo til en flat runding (omtrent på tykkelse med en tortilla).

19. Fordele kjøttfyllet i midten av rundingene.

20. Brett den ene halvdelen av rundingen over den andre, slik at det ser ut som en halvmåne eller et tacoskjell.

21. Den ytterste centimeteren av halvmånen skal være uten fyll, slik at deigdelene er i direkte kontakt. Bruk en gaffel til å presse deigen sammen. Da får du et fint mønster. Langsiden, eller diameteren, skal ikke ha gaffelmønster

22. Legg empanadasene på et stekebrett, og pensle dem med egget (pisk sammen egget med 1 ss vann og pensle jevnt på toppen).

23. Steke empanadasene på 200 grader i 20-25 minutter til de er gyllenbrune,

24. La dem hvile en stund før du spiser dem. De er forresten også veldig gode kalde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.