Enchiladas er et fantastisk alternativ til den klassiske fredagstacoen. Ovnsbakte fylte tortillas med krydret kjøtt, smeltet ost og deilig salsa. Skikkelig snaddermat som blir ennå bedre dersom du bruker hjemmelaget tacosaus i steden for den kjedelige boksen fra butikken.
Sjekk også våre andre tacooppskrifter
Du trenger:
Til fire personer
- 8 hvetetortillas (mine oppskrifter her)
- 400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe
- 500 gr/5 dl tacosaus (min oppskrift her)
- 200 gr revet norvegia-ost
- 300 gr revet mozarella-ost
- Krydres med pepper
TIPS! Vil du ha MYE kjøtt i tortillaene er det ingen som hindrer deg i å bruke to pakker kjøttdeig og ekstra ost og tacosaus. Bare nevner det.
TIPS! Dersom du er glad i kremost, kan du erstatte den osten som er inne i tortillaene med naturell kremost (for eksempel Philadelphia eller Tine sin blå).
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Brun kjøttdeigen raskt på sterk varme med litt olje i pannen.
- Når kjøttdeigen er brunet, tar du stekepannen av varmen, og rører inn 2/3 av tacosausen. La stå å hvile i fem minutter.
- I mellomtiden legger du tortillaene utover kjøkkenbenken.
- Bland 100 gram mozarella og 50 gr norwegia. Fordele osten på antall tortillas, legg osten i en stripe på midten
- Fordele så kjøttet over osten. Prøv å fordele kjøttet slik at hver tortilla får like mye kjøtt.
- Rull tortillaene sammen, og legg dem tett inntil hverandre i en ildfast form.
- Hell over resten av tacosausen og fordel jevnt utover.
- Strø over resten av osten
- Ha et raust lag pepper på toppen av osten
- Stek i ovnen i 10 – 15 minutter eller til osten er smeltet og gylden.
- Serveres med rømme, mer salsa og salat.