Eplekake

Mektig og god
En smaksrik og annerledes eplekake med frisk smak fra rømme og epler. Inviterer du en kule med god vaniljeiskrem og en kopp kaffe så får du en fin fest!

Venneparet stod på døren igjen. Forrige gang hadde de favnen full av rabarbra. Denne gangen kom de med en breddfull eske med herlige norske syrlige epler. For noen folk! Det var ingenting annet å gjøre enn å lage eplekake! Det ble en litt spesiell og smaksrik eplekake med rømme og masse epler. Mektig, men fantastisk på smak. Særlig med en kule kvalitetsiskrem på tallerkenen. Nammis!

Prøv våre andre kake-oppskrifter

 

Du trenger

Til bunnen:

  • 100 gram ekte smør, romtemperert
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 egg, romtemperert
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Til fyllet
  • 320 gram epler (veid etter jeg har skrelt dem, fjernet kjerner, og kuttet dem i terninger)
  • Strø: sukker og kanel

Til toppen

  • 1 egg
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 ½ dl lettrømme
  • 1 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du:

1. D00et er en fordel hvis alle ingrediensene har lik temperatur, og aller helst romtemperatur. Ta derfor alle ingrediensene ut på kjøkkenbenken cirka en halv time før du skal bruke dem.

2. Sett ovnen på 180 grader, og begynn med bunnen. Pisk smør og sukker hvitt.

3. Ha i egget og rør godt.

4. Bland så i mel og bakepulver og bland godt sammen.

5. Fordele deigen jevnt utover i en kakeform (24 cm størrelse). Det kan være litt knotete. Mitt tips er bruke håndbaken eller hendene til å presse deigen utover, for så å jevne utover med en spiseskei eller sleiv til slutt. Dersom du skyller skjeien under litt varmt vann blir det mye, mye enklere.

6. Fordel så eplene utover deigen, og strø over et liberalt lag med kanel og sukker.

7. Så begynner du på toppen. Først har du egg og sukker i en bakebolle og pisker det godt til eggedosis. Altså en luftig og litt tykk masse. Cirka fem minutter med miksmaster er perfekt.

8. Så blander du i resten av ingrediensene (rømme og vaniljesukker), og blander godt. Nå har du en tyktflytende røre.

9. Hell røren på toppen av eplene, slik at hele kaken blir dekket.

10. Stek på nederste rille i ovnen i 30 minutter på 180 grader. (Min ovn er litt svak, så kaken var ganske myk i midten. Jeg burde hatt den i ovnen i 5-10 minutter til. Vurder lengre steketid, dersom du ser stor forskjell på fastheten i ytterkanten og midten av kaken.

11. La gjerne hvile 10- 15 minutter før du tar den ut av kakeformen og serverer. Da er kaken litt fastere i formen. Serveres med iskrem og kaffe.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.