Eplevafler

Denne oppskriften gir cirka 10 vaffelplater
Friske, nystekte vafler med norske epler. Nammis!

Vi var på hyttetur, Madammen og jeg og småttisen. Langt oppe på et fjell. Langt unna folk og butikker. Været var direkte usjarmerende. Vi var rammet av instant godtesyke! Madammen ville ha noe søtt og jeg ville ha noe friskt. En glimrende anledning til å teste ut konseptet eplevafler. Innholdet i kjøleskapet sa ja, og etter en panisk jakt i de innerste hjørnene av kjøkkenskapene fant vi et gammelt vaffeljern. Lykken var komplett da vi kunne smake på de nystekte vaflene. Varme, sprø og fulle av deilig smak! Så gode var de at vi knapt merket at tåken utenfor begynte å lette. Nammis!

Prøv også våre andre vafler

 

Du trenger:

Til cirka 10 vafler

  • 5 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl melk
  • 2 egg
  • 75 gr smeltet smør (25 gr er til å smøre jernet – resten skal i røren)
  • 3 store epler, raspet på den grove siden av et rivjern.

 

TIPS! Hvis du vil ha litt grovere vafler, kan du bytte ut halvparten av melet med fint sammalt hvete.

TIPS 2! Prøv med andre fruktsorter også. Hva med ananasvafler? Fortell gjerne om resultatet i kommentarfeltet.

 

Slik gjør du:

1. Ha mel, sukker, kardemomme og bakepulver i en bakebolle og bland.

2. Rør inn melken litt og litt (for å unngå klumper i røren)

3. Ha eggene i en egen bolle, og ha cirka 1 dl av røren oppå. Rør godt til alt er blandet. Så har du blandingen oppi resten av røren igjen og blander godt.

4. Rør inn 50 gram av det smeltede smøret.

5. Rasp eplene på den grove siden av et rivjern, og bland godt. Hvis eplene er veldig saftige kan du skvise litt av saften ut av dem før de går oppi røren.

6. La røren hvile/svelle i minst 15 minutter på kjøkkenbenken. Da blir den tykk og god.

7. La vaffeljernet bli godt og varmt før du steker vaflene. Bruk resten av smøret til å smøre vaffeljernet – gjerne mellom hver vaffel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.