Fårikålpizza 1

Fårikålpizza med hvit saus, løk, kål, bacon, pulled fårikålkjøtt, ost og pepper.
En skikkelig digg måte å utnytte fårikålrestene på. Hvit saus, masse fyll og et tynt lag med ost. Mye bedre enn navnet skulle tilsi.

Utfordringen kom på Facebook: Kan ikke du prøve å lage fårikålpizza? Challenge accepted!! Både jeg, Madammen og resten av mine omgivelser var sterkt tvilende, men jaggu klarte vi ikke å å sy sammen en pizza som ble tusen ganger bedre enn navnet skulle tilsi. Restekjøttet etter fårikålen var saftig og ikke for fårikålete – den hvite pizzasausen passet perfekt og de små pepperkulene gav litt ekstra spenning. Ikke la deg skremme – prøv fårikålpizza du også.

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

 

Du trenger

til en langpannepizza

Bunn med potet:

  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ¼ dl lunkent vann (ca 25 grader)
  • ½ pakke gjær (enten tørrgjær eller fersk)
  • ½ ts salt
  • 1 klype sukker
  • 1 ss olje
  • 400 gr kokt potet, litt avkjølt og most (potetene kan skippes)

 

Til fyllet

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • En klype salt
  • En klype pepper

Topping

  • ½ rødløk, grovhakket i terninger
  • 80 gr rå hodekål, grovhakket
  • 50 gr tynne baconstrimler, kuttet i biter
  • 1 ss hele pepperkorn
  • 140 gr fårikålkjøtt (ferdig kokt restekjøtt – revet i tynne strimler. Tenk «pulled fårikål»)
  • 100 gram revet mozzarella

 

Slik gjør du

Bunn med potet

1. Ha de tørre ingrediensene i en bolle

2. Tilsett lunkent vann og bland litt sammen

3. Tilsett oljen og potetene

4. Elt i noen minutter for sjekke konsistensen på deigen. Nykokte poteter er ganske fuktige, så du må vurdere om du trenger å tilsette mer mel. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper bakebollen.

5. Elt i minst 10 minutter (Jeg bruker kjøkkenmaskin). Poenget med å elte så lenge er å strekke fibrene i melet, slik at brødet blir bedre å spise.

6. La heve under plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle i 60 – 90 minutter.

7. Kjevle ut deigen og legg den på bakepapir. Deigen kan være litt klissete på grunn av potetene, så bruk gjerne en del mel på bordet når du kjevler den ut.

Pizzafyllet

8. Bland creme fraichen, hvitløken, pepperet og saltet og rør godt. Dersom du har tid kan den gjerne hvile noen timer i kjøleskapet før du smører den på bunnen. Rør godt før du smører den på bunnen.

9. Ha så på løk, kål, bacon, fårikålkjøtt og pepperkorn

10. Strø over med et lett lag med ost.

11. Stekes på 240 grader i 15 minutter.

Én kommentar til “Fårikålpizza 1

  1. Tilbaketråkk: Fårikålpizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.