Fårikålpizza 2

Fårikålpizza med potetstappefyll, fårikålkjøtt og karamellisert løk.
En skikkelig digg måte å utnytte fårikålrestene på. Deilig pizza med potetstappefyll, fårikålkjøtt og karamellisert løk. Mye bedre enn navnet skulle tilsi.

Jeg har to oppskrifter på fårikålpizza her på bloggen. Dette er den varianten som smaker mest fårikål, og den er knallgod. En deilig pizza med fårikålifisert potetstappe som pizzafyll, toppet med karamellisert kål, pulled fårikålkjøtt, ogst og hele pepperkorn. Ikke vær redd for konseptet fårikålpizza – det smaker utrolig mye bedre enn man først tenker.

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Prøv også vår andre fårikålpizza-variant

 

Du trenger

til en langpannepizza

Bunn med potet

  • 5 ½ dl hvetemel
  • 2 ½ dl lunkent vann (ca 25 grader)
  • ½ pakke gjær (enten tørrgjær eller fersk)
  • ½ ts salt
  • 1 klype sukker
  • 1 ss olje

Til fyllet

  • 600 gram potet
  • 1 dl sjy fra fårikålen (silt)
  • En klype salt
  • En god klype pepper

Karamellisert kål

  • 200 gram hodekål, rå, finhakket
  • 2 ss ekte smør
  • 2 toppede ss sukker
  • 3 ss eddik

Annen topping

  • ½ rødløk, grovhakket i terninger
  • 1 ss hele pepperkorn
  • 140 gr fårikålkjøtt (ferdig kokt restekjøtt – revet i tynne strimler. Tenk «pulled fårikål»)
  • 100 gram revet mozzarella

 

Slik gjør du

 

Pizzabunn

1. Ha de tørre ingrediensene i en bolle

2. Tilsett lunkent vann og bland litt sammen

3. Tilsett oljen

4. Elt i noen minutter for sjekke konsistensen på deigen. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper bakebollen.

5. Elt i minst 10 minutter (Jeg bruker kjøkkenmaskin). Poenget med å elte så lenge er å strekke fibrene i melet, slik at brødet blir bedre å spise.

6. La heve under plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle i 60 – 90 minutter.

7. Kjevle ut deigen og legg den på bakepapir. Bruk gjerne litt mel på bakeflaten dersom deigen er litt seig.

Potetstappen

8. Skrell potetene og kutt dem i små biter. Kok dem i vann med litt salt til de er gjennomkokte. Er potetbitene små, tar det ikke lenger enn 7-10 minutter.

9. Hell av vannet og skyll potetene.

10. Ha potetene tilbake i kjelen og mos dem godt. Det skal helst ikke være noen biter i stappen.

11. Rør inn fårikålsjyen til du får en passe flytende potetstappe.

12. Smak til med salt og pepper. Bruk godt med pepper. Fårikål og pepper hører sammen, og vi vil at denne stappen skal gi litt peppersmak.

13. Smør stappen jevnt utover pizzabunnen.

Karamellisert løk

14. Smelt smør i en stekepanne på medium varme og ha i den finhakkede kålen.

15. Stek i fem minutter mens du rører ofte.

16. Tilsett sukker og eddik og bland godt.

17. Fortsett å steke i cirka 10 minutter til all vesken er kokt inn.

18. Strø jevnt over potetstappen.

Resten av pizzaen

19. Så strør du løk, fårikålkjøttet og de hele pepperkornene på pizzaen før du topper med et lett ostelag.

20. Stekes på 240 grader i 15 minutter til pizzaen blir gyllen.

Én kommentar til “Fårikålpizza 2

  1. Tilbaketråkk: Fårikålpizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.