Jeg har to oppskrifter på fårikålpizza her på bloggen. Dette er den varianten som smaker mest fårikål, og den er knallgod. En deilig pizza med fårikålifisert potetstappe som pizzafyll, toppet med karamellisert kål, pulled fårikålkjøtt, ogst og hele pepperkorn. Ikke vær redd for konseptet fårikålpizza – det smaker utrolig mye bedre enn man først tenker.
SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER
Prøv også vår andre fårikålpizza-variant
Du trenger
til en langpannepizza
Bunn med potet
- 5 ½ dl hvetemel
- 2 ½ dl lunkent vann (ca 25 grader)
- ½ pakke gjær (enten tørrgjær eller fersk)
- ½ ts salt
- 1 klype sukker
- 1 ss olje
Til fyllet
- 600 gram potet
- 1 dl sjy fra fårikålen (silt)
- En klype salt
- En god klype pepper
Karamellisert kål
- 200 gram hodekål, rå, finhakket
- 2 ss ekte smør
- 2 toppede ss sukker
- 3 ss eddik
Annen topping
- ½ rødløk, grovhakket i terninger
- 1 ss hele pepperkorn
- 140 gr fårikålkjøtt (ferdig kokt restekjøtt – revet i tynne strimler. Tenk «pulled fårikål»)
- 100 gram revet mozzarella
Slik gjør du
Pizzabunn
1. Ha de tørre ingrediensene i en bolle
2. Tilsett lunkent vann og bland litt sammen
3. Tilsett oljen
4. Elt i noen minutter for sjekke konsistensen på deigen. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper bakebollen.
5. Elt i minst 10 minutter (Jeg bruker kjøkkenmaskin). Poenget med å elte så lenge er å strekke fibrene i melet, slik at brødet blir bedre å spise.
6. La heve under plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle i 60 – 90 minutter.
7. Kjevle ut deigen og legg den på bakepapir. Bruk gjerne litt mel på bakeflaten dersom deigen er litt seig.
Potetstappen
8. Skrell potetene og kutt dem i små biter. Kok dem i vann med litt salt til de er gjennomkokte. Er potetbitene små, tar det ikke lenger enn 7-10 minutter.
9. Hell av vannet og skyll potetene.
10. Ha potetene tilbake i kjelen og mos dem godt. Det skal helst ikke være noen biter i stappen.
11. Rør inn fårikålsjyen til du får en passe flytende potetstappe.
12. Smak til med salt og pepper. Bruk godt med pepper. Fårikål og pepper hører sammen, og vi vil at denne stappen skal gi litt peppersmak.
13. Smør stappen jevnt utover pizzabunnen.
Karamellisert løk
14. Smelt smør i en stekepanne på medium varme og ha i den finhakkede kålen.
15. Stek i fem minutter mens du rører ofte.
16. Tilsett sukker og eddik og bland godt.
17. Fortsett å steke i cirka 10 minutter til all vesken er kokt inn.
18. Strø jevnt over potetstappen.
Resten av pizzaen
19. Så strør du løk, fårikålkjøttet og de hele pepperkornene på pizzaen før du topper med et lett ostelag.
20. Stekes på 240 grader i 15 minutter til pizzaen blir gyllen.
Én kommentar til “Fårikålpizza 2”