Jeg må innrømme at det å introdusere bacon på ingredienslisten når vi pratet om fastelavnsboller var litt mildt kontroversielt. Det ble debatt, for å si det sånn. Både før, under og etter seansen. Men helt seriøst: Dette var kjempedigg! Søtt, salt og sprøtt! Anbefales (av meg – ikke Madammen). Ps. Dette er oppskriften til fyllet – oppskriften på selve bollene finner du her.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE IDEER TIL FASTELAVNSBOLLER
Du trenger:
- Boller (min oppskrift her)
Til sjokoladeganasjen
- 125 gr melkesjokolade, grovhakket
- 100 gr kokesjokolade, grovhakket
- 115 gr kremfløte
- 1 ss ekte smør
- 1 ss flytende honning
Til baconet
- Bacon i strimler (jeg beregner 1- 1 ½ baconstimmel per bolle)
- 2 ts sirup per strimmel (kan erstattes med honning eller noe annet søtt erstatningskliss som kan gå i ovnen)
Til fyllet
- Jordbærsyltetøy (min oppskrift her:)
- Litt krem til pynt (kan sløyfes eller erstattes av noe du heller vil ha)
Slik gjør du:
1. Vi begynner med sjokoladeganasjen. Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.
2. Kok opp fløte, honning og smør forsiktig i en kjele mens du rører.
3. Når blandingen koker heller du den over sjokoladen og rører til alt er en jevn fin glinsende sjokoladesaus.
4. Sett til side i cirka 10-15 minutter
5. Så er det baconet. Sett ovnen på 200 grader. Tørk lett av baconstrimlene og pensle dem med sirup.
6. Stek baconet i 10 – 15 minutter (kommer an på hvor stekt du vil ha det, for meg holder det med 10 min)
Montering
7. Del bollene i to, og smør et lag sjokoladeganash på den ene overflaten. Og et lag syltetøy på den andre. Legg baconet i midten.
8. Pynt gjerne bollene med litt krem (eller et melisdryss) og gjerne litt meir bacon. Eller kanskje noen bananterninger eller hakkede peanøtter? Gjør det du er mest giret på. Fastelavensboller har ingen grenser.