Fastelavnsbolle med Daimkrem

Fastelavnsbolle med Daimkrem
Fastelavnsbolle med søt og deilig karamellsjokoladesmak! Nammis!

Fastelavenssøndag er alltid en festdag hos oss. Ikke bare feirer vi den tradisjonelle krembollen med syltetøy, men vi koster på oss noen mer eksperimentelle versjoner. Så nå har jeg gått rundt noen uker og drømt om en ordentlig krembolle med daim. Og det ble akkurat så digg som jeg hadde trodd. Rykende fersk bolle, søt og luftig karamellsjokoladekrem, frisk jordbærsmak og knaskende daimbiter på toppen. Anbefales veldig! Dette er oppskriften til fyllet – oppskriften på selve bollene finner du her

PRØV OGSÅ MINE ANDRE IDEER TIL FASTELAVNSBOLLER

Du trenger:

  • Boller (min oppskrift her)
  • 3 dl kremfløte
  • Cirka 150 gram Daim
  • 3 modne jordbær
  • En pose daimstrøssel

 Du kan selvsagt bytte ut daimstrøsselet og jordbæret om du heller vil ha noe annet.

 Slik gjør du:

1. Knekk daimen i mindre biter, og ha dem i en kjele sammen med kremfløten.

2. Ha på lav varme og la daimen smelte inn i fløten. Rør innimellom til mesteparten er smeltet. Hold varmen lav, det skal ikke ryke av fløten og den skal i alle fall ikke koke. Det er tidkrevende å smelte absolutt all karamellen, men det gjør ikke om noen biter er igjen – det vil fortsette å gi smak til fløten mens den kjøler seg ned.

3. Hell så fløten over i den bollen du senere skal pisken den i – og setter den i kjøleskapet til den er kald – det er litt viktig for fløten og helst bollen må være ganske kald for at den skal bli god krem.

4. Når alt er kaldt kan du piske fløten til krem. Sil den gjerne først, så får du bort eventuelle karamellbiter. Pisk kremen til den er så tykk som du vil ha den.

5. Skjær bollene i to og ha tykke jordbærskiver og en god dose daimkrem i midten. Pyntes med litt ekstra krem på toppen og strø over med et raust lag med daimstrøssel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.