
Vi hadde hemmelig nisse i julekalenderen på jobben et år. En dag dukket det opp et glass med mitt navn på, med en mørk, klissete gugge oppi. Mandelsmør, var det. Så godt at jeg ble helt mo i knærne. I ukene frem til jul hadde jeg mandelsmør på alt. Brødskiver, vafler, pizza (!) og på iskrem. Det eneste som mangler for å gjøre mandelsmøret til en perfekt matopplevelse er bacon. #spolfremtilfastelavn PS. Dette er oppskriften til fyllet – oppskriften på selve bollene finner du her.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE IDEER TIL FASTELAVNSBOLLER
TIPS! Her er en annen oppskrift på fastelavnsbolle med bacon (lenke) .
Du trenger
Nok til 4-6 boller
- Boller (min oppskrift her)
- Pynt på toppen: Jeg gikk for litt sjokoladesaus (lenke)
- 1 pakke bacon
- Pisket krem (3 dl kremfløte, 1 ss sukker)
- Jordbærsyltetøy (kan sløyfes)
Mandelsmør
- 50 gram mandler
- ¼ – ½ ts salt
Slik gjør du
Dette er altså bare oppskriften til fyllet, bollene er en egen oppskrift.
1. Lag bollene.
2. Så begynne vi på mandelsmøret. Stek mandlene i ovnen på 180 grader i 20 – 30 minutter. Pass på, sånn at de ikke blir for mørke i fargen. De skal være stekte, ikke brente
3. Ha dem så i blenderen sammen med ¼ ts salt og miks i vei, til det blir smør av det hele (det tar 1 -2 minutter med blenderen før mandlene slipper fettet og blir til smør).
4. Smak til om du har nok salt. Jeg tilsatte litt ekstra salt fordi jeg ville at det skulle bli en tydelig smak mot bacon, krem og bolle.
5. Så varmer du baconet i ovnen. Legg strimlene ut på bakepapir og ha på litt pepper. Hvis du vil være litt ekstra rampete kan du ha på litt sukker, sirup eller honning også). Stek baconet i cirka 10 min på 200 grader varmluft, til de er så sprø som du foretrekker.
6. Så pisker du kremen. Ha kald fløte og sukker i en kald bolle og pisk den sammen til den er så tykk som du vil ha den.
7. Så lager fastelavnsboller. Del bollene i to, og ha et godt lag med mandelsmør på bunnen. Smør jordbærsyltetøy på og så legg på 1 -3 skiver bacon oppå der igjen. På toppen har du en god skje med pisket krem. Legg toppdelen oppå og pynt gjerne med litt (eller mye) sjokoladesaus.
