Fattoush

Fattoush
Denne salaten funker som et måltid i seg selv, men er også utmerket som sidesalat til et stykke marinert kylling eller noe grillmat. Nammis!

Her er min vri på den klassiske arabiske brødsalaten Fattoush. En kjekk avveksling fra den vante «norske» halvdølle sidesalaten. I stedenfor pitabrød valgte vi nanbrød med hvitløk – og resultatet ble et fyrverkeri av en salat. Anbefales.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SALATER

Du trenger:

sidesalat til 2 personer.

  • 2 nanbrød (kan erstattes med pitabrød, vanlig brød, baguetter, knekkebrød eller flatbrød)
  • ½ romanosalat/issalat
  • 4-5 reddiker
  • 2-3 vårløk
  • ½ agurk
  • ¼ oransje paprika (eller en annen farge)
  • 8 klasetomater
  • En liten neve bladpersille

Jeg liker salater best uten dressing, men til denne salat passer det men litt sitronsaft og olivenolje. Eller bruk en annen dressing du liker.

Slik gjør du:

1. Del det ene nanbrødet i to (slik at at du får to flate sirkler). Legg dette inn i ovnen på 70 grader, og la det steke til det er tørt og hardt. Cirka 30-40 minutter.

2. Skjær alle ingrediensene i små biter/skiver/terninger og ha en i bolle.

3. Knus det nanbrødet på toppen og bland at sammen godt.

4. Tilberede det siste nanbrødet etter instruksene på pakken. Kapp det opp i pizzabitstore biter og server til.

4 kommentarer til “Fattoush

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.