Finnbiff

Finnbiff
Noe av det beste fra norsk mattradisjon: Rask, digg og tradisjonell supermat! Nammis!

Det skal den ha, finnbiffen, den er mye raskere å lage enn folk tror. For når noe smaker SÅ godt som finnbiff, er det nok mange som tror at dette vil kreve mange, langer timer på kjøkkenet. Men tvert om – dette går unna i en fei. Riktignok tar det jo noe tid å jakte på, skyte på og partere selve dyret, men når det er gjort går selve matlagingen i en fei!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE OPPSKRIFTER MED VILTKJØTT

 

Du trenger:

Til fire

  • 2 ss smør
  • 500 g frossen reinskav
  • 250 g fersk sopp (sjampinjong eller kantarell eller noe sånt) i skiver
    Kan erstattes eller supleres med gulrot i tynne skiver eller potetterninger.
  • 2 dl kjøttkraft
    Kan erstattes av vann eller rødvin (gjerne den du eventuelt skal drikke til maten)
  • 3 dl seterrømme eller Creme fraishe
  • 1 dl melk (gjerne h-melk)
  • 3 skiver brunost eller geitost
  • 5 einebær, knuste
  • ½ ts tørket timian
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

  • Serveres med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær og flatbrød (lenke)

Tips 1: Vil du ha mer smak?
Mange steker nå 150 gram bacon i terninger, en liten finhakket løk eller en purre i tynne skiver sammen med reinskavet helt i starten av oppskriften.

TIPS 2: Vil du ha enda mer smak?
Rør inn 2 ss solbærsaft, ripsgele eller tyttebærsyltetøy i sammen med rømmen.

TIPS 3: Tøm kjøleskapet
Har du noen grønnsaker som må brukes snart hvis ikke de skal råtne? Kast dem oppi gryten!

 

Slik gjør du:

1. Det er enklest om finnbiffen fortsatt er fryst eller halvfryst når du skal lage maten.

2. Smelt smør i en gryte og brun kjøttet (og eventuelt bacon/løk/ purre og sopp/gulrot/potet raskt på sterk varme i gryten.

3. Tilsett så vann/kraft/vin og la det koke opp.

4. Når det koker, sett varmen ned, og la finnbiffen trekke like under kokepunktet i ti minutter.

5. Tilsett så rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og eventuelt solbærsaft/ripsgele/tyttebærsyltetøy og la det trekke i fem minutter til.

6. Krydre med salt og pepper. Smak etter om du trenger mer av noen av de andre smakene. Servere når du er fornøyd med smaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.