
Det skal den ha, finnbiffen, den er mye raskere å lage enn folk tror. For når noe smaker SÅ godt som finnbiff, er det nok mange som tror at dette vil kreve mange, langer timer på kjøkkenet. Men tvert om – dette går unna i en fei. Riktignok tar det jo noe tid å jakte på, skyte på og partere selve dyret, men når det er gjort går selve matlagingen i en fei!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE OPPSKRIFTER MED VILTKJØTT
Du trenger:
Til fire
- 2 ss smør
- 500 g frossen reinskav
- 250 g fersk sopp (sjampinjong eller kantarell eller noe sånt) i skiver
Kan erstattes eller supleres med gulrot i tynne skiver eller potetterninger. - 2 dl kjøttkraft
Kan erstattes av vann eller rødvin (gjerne den du eventuelt skal drikke til maten) - 3 dl seterrømme eller Creme fraishe
- 1 dl melk (gjerne h-melk)
- 3 skiver brunost eller geitost
- 5 einebær, knuste
- ½ ts tørket timian
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- Serveres med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær og flatbrød (lenke)
Tips 1: Vil du ha mer smak?
Mange steker nå 150 gram bacon i terninger, en liten finhakket løk eller en purre i tynne skiver sammen med reinskavet helt i starten av oppskriften.
TIPS 2: Vil du ha enda mer smak?
Rør inn 2 ss solbærsaft, ripsgele eller tyttebærsyltetøy i sammen med rømmen.
TIPS 3: Tøm kjøleskapet
Har du noen grønnsaker som må brukes snart hvis ikke de skal råtne? Kast dem oppi gryten!
Slik gjør du:
1. Det er enklest om finnbiffen fortsatt er fryst eller halvfryst når du skal lage maten.
2. Smelt smør i en gryte og brun kjøttet (og eventuelt bacon/løk/ purre og sopp/gulrot/potet raskt på sterk varme i gryten.
3. Tilsett så vann/kraft/vin og la det koke opp.
4. Når det koker, sett varmen ned, og la finnbiffen trekke like under kokepunktet i ti minutter.
5. Tilsett så rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og eventuelt solbærsaft/ripsgele/tyttebærsyltetøy og la det trekke i fem minutter til.
6. Krydre med salt og pepper. Smak etter om du trenger mer av noen av de andre smakene. Servere når du er fornøyd med smaken.