En sjokoladelangpannekake er ikke bare en sjokoaldelangpannekake. Man har ulike oppskrifter til ulike behov og anledninger. Jeg har noen luksussjokoladelangpannekaker og noen eksperimentelle. Dette er mer hverdagslangpannekaken. Den er ordentlig god, altså, men mandlene gjør den litt tettere enn de mest lukseriøse kakene. Derfor er dette er den kaken man tar med seg når man vil ha en kake med litt «mat i». For eksempel til et langt foreldremøte uten annen servering. Da får alle dekket behovet for noe med sjokolade i samtidig som man blir litt mette. Perfekt!
SJEKK OGSÅ VÅRE ANDRE LANGPANNEKAKER
Du trenger:
Til en godt smurt kakeform på cirka 30 * 40 cm
Til kakebunnen
- 300 gram smør, romtemperert
- 3 dl sukker
- 6 egg
- 7 dl hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 4 ss kakaopulver
- 100 gram melkejokolade, hakket
- 125 gram hakkede mandler (med skall)
- 2 dl kulturmelk eller kefir
Melkesjokoladekrem
- 250 gram smør, romtemperert
- 200 gram melis
- 3 ss melk
- 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
- 150 gram melkesjokolade (smeltet forsiktig i 2 ss smør)
- 1 egg
Slik gjør du
Kakebunnen
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Rør smør og sukker hvitt. Det innebærer cirka 2-3 minutter med pisking for å sikre at smør og sukker blander seg godt sammen til en luftig og kremet masse.
3. Bland inn eggene, ett og ett.
4. Bland i alle ingrediensene og rør til alt er en jevn fin masse.
5. Ha røren i en godt smurt kakeform på cirka 30 *40 cm
6. Stekes på midterste eller nederste rille i cirka 45 minutter (Sett den på nederste hvis du har en sterk ovn). Bruk kakepinne på midten av kaken for å sjekke om den er ferdig. Når den kommer opp av kaken uten noe kake på, er kaken ferdig stekt.
Sjokoladekremen
7. Smelt smør og melkesjokolade sammen på lav varme og la det avkjøles litt
8. Rør sammen smør og melis til det blir luftig og lett.
9. Tilsett melk og vaniljeekstrakt i smørblandingen og bland inn
10. Rør inn sjokoladen
11. Rør inn egget
12. Fordele kremen jevnt utover kakebunnen.