Firkløverkake med melkesjokoladekrem

Firkløverkake med melkesjokoladekrem
En luftig og saftig firkløverkake med deilig sjokoladesmak og hakkede mandler og en deilig melkesjokoladekrem på toppen.

En sjokoladelangpannekake er ikke bare en sjokoaldelangpannekake. Man har ulike oppskrifter til ulike behov og anledninger. Jeg har noen luksussjokoladelangpannekaker og noen eksperimentelle. Dette er mer hverdagslangpannekaken. Den er ordentlig god, altså, men mandlene gjør den litt tettere enn de mest lukseriøse kakene. Derfor er dette er den kaken man tar med seg når man vil ha en kake med litt «mat i». For eksempel til et langt foreldremøte uten annen servering. Da får alle dekket behovet for noe med sjokolade i samtidig som man blir litt mette. Perfekt!

SJEKK OGSÅ VÅRE ANDRE LANGPANNEKAKER

 

 Du trenger:

Til en godt smurt kakeform på cirka 30 * 40 cm

Til kakebunnen

  • 300 gram smør, romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 6 egg
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 4 ss kakaopulver
  • 100 gram melkejokolade, hakket
  • 125 gram hakkede mandler (med skall)
  • 2 dl kulturmelk eller kefir

Melkesjokoladekrem

  • 250 gram smør, romtemperert
  • 200 gram melis
  • 3 ss melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 150 gram melkesjokolade (smeltet forsiktig i 2 ss smør)
  • 1 egg

 

Slik gjør du

Kakebunnen

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Rør smør og sukker hvitt. Det innebærer cirka 2-3 minutter med pisking for å sikre at smør og sukker blander seg godt sammen til en luftig og kremet masse.

3. Bland inn eggene, ett og ett.

4. Bland i alle ingrediensene og rør til alt er en jevn fin masse.

5. Ha røren i en godt smurt kakeform på cirka 30 *40 cm

6. Stekes på midterste eller nederste rille i cirka 45 minutter (Sett den på nederste hvis du har en sterk ovn). Bruk kakepinne på midten av kaken for å sjekke om den er ferdig. Når den kommer opp av kaken uten noe kake på, er kaken ferdig stekt.

Sjokoladekremen

7. Smelt smør og melkesjokolade sammen på lav varme og la det avkjøles litt

8. Rør sammen smør og melis til det blir luftig og lett.

9. Tilsett melk og vaniljeekstrakt i smørblandingen og bland inn

10. Rør inn sjokoladen

11. Rør inn egget

12. Fordele kremen jevnt utover kakebunnen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.