Dette hever fiskekakemåltidet til en smaksopplevelse. Fiskekakene passer perfekt til de grove burgerbrødene, og coleslawen gjør kombinasjonen perfekt. En skikkelig helt i hverdagsbiblioteket. En skikkelig nammis burgeropplevelse alle burde prøve!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger
- Store fiskekaker i hamburgerstørrelse (Etter min smak er de med cirka 63% fisk perfekte – men det velger du selv)
- Coleslaw som tilbehør (oppskriften finner du her)
Til hamburgerbrødene:
Nok til cirka 10 burgerbrød
- 2 gulrøtter, finrevet
- 3 dl lunkent vann (ca 30 grader)
- 25 g gjær (en halv pakke)
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 3 dl sammalt rugmel, grov
- 5,5 dl hvetemel.
Slik gjør du:
1. Begynn med hamburgerbrødene, for de tar lengst tid. Bland lunkent vann og gjær i en bolle.
2. Hell resten av ingrediensene i bollen og bland GODT. (hvis du bruker eltemaskin kan den gjerne stå på i 10 min).
3. Dersom du vil ha grovere brød, kan du bytte ut litt av hvetemelet til fordel for mer rug.
4. Hev under plast i en time og kna den godt på benken.
5. Mens deigen hever, lager du Coleslawen.
6. OBS! Deigen veldig veldig seig, og det skal den være! Det blir godt slikt! Ikke bruk mel for å gjøre den tørrere. Det blir bare kjipt. Men seigheten kan gjøre det litt knotete å jobbe med. Trikset her er å bruke (litt) kaldt vann på hendene når du skal rulle ut brødene.
7. Rull ut deigen til 10 rundstykker en størrelse som passer til fiskekakene dine.
8. Klem rundstykkene litt på toppen, slik at de blir burgerformet.
9. Hev i 30 minutter til under et kjøkkenhåndkle.
10. Steik i 20 min på 210-220 grader. Dersom du vil ha sprø skorpe, kan du spraye litt vann på dem før de går inn i ovnen.
11. Avkjøl på rist i 10-15 minutter før du skjærer dem opp og spiser.
12. Anrett fiskekakeburgeren som på bildet, med en solid porsjon coleslaw og en nystekt fiskekake mellom brødene! Nammis!
2 kommentarer til “Fiskekakeburger med grove burgerbrød og coleslaw”