Fiskekakeburger med grove burgerbrød og coleslaw

Fiskekakeburgeren er en del av burgerfestivalen her på nammis.no
Med grove, saftige og nystekte hamburgerbrød som er spesialtilpasset fiskekakene og en knaskende sprø og frisk coleslaw blir dette en garantert en hverdagshit rundt middagsbordet!

Dette hever fiskekakemåltidet til en smaksopplevelse. Fiskekakene passer perfekt til de grove burgerbrødene, og coleslawen gjør kombinasjonen perfekt. En skikkelig helt i hverdagsbiblioteket. En skikkelig nammis burgeropplevelse alle burde prøve!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger

Til hamburgerbrødene:
Nok til cirka 10 burgerbrød

  • 2 gulrøtter, finrevet 
  • 3 dl lunkent vann (ca 30 grader)
  • 25 g gjær (en halv pakke) 
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 3 dl sammalt rugmel, grov
  • 5,5 dl hvetemel.

 

Slik gjør du:

1. Begynn med hamburgerbrødene, for de tar lengst tid. Bland lunkent vann og gjær i en bolle.

2. Hell resten av ingrediensene i bollen og bland GODT. (hvis du bruker eltemaskin kan den gjerne stå på i 10 min).

3. Dersom du vil ha grovere brød, kan du bytte ut litt av hvetemelet til fordel for mer rug.

4. Hev under plast i en time og kna den godt på benken.

5. Mens deigen hever, lager du Coleslawen.

6. OBS! Deigen veldig veldig seig, og det skal den være! Det blir godt slikt! Ikke bruk mel for å gjøre den tørrere. Det blir bare kjipt. Men seigheten kan gjøre det litt knotete å jobbe med. Trikset her er å bruke (litt) kaldt vann på hendene når du skal rulle ut brødene.

7. Rull ut deigen til 10 rundstykker en størrelse som passer til fiskekakene dine.

8. Klem rundstykkene litt på toppen, slik at de blir burgerformet.

9. Hev i 30 minutter til under et kjøkkenhåndkle.

10. Steik i 20 min på 210-220 grader. Dersom du vil ha sprø skorpe, kan du spraye litt vann på dem før de går inn i ovnen.

11. Avkjøl på rist i 10-15 minutter før du skjærer dem opp og spiser.

12. Anrett fiskekakeburgeren som på bildet, med en solid porsjon coleslaw og en nystekt fiskekake mellom brødene! Nammis!

2 kommentarer til “Fiskekakeburger med grove burgerbrød og coleslaw

  1. Tilbaketråkk: Dressing til fiskekaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.