Fiskepinner

Fiskepinner
Saftige, sprø og superdigge fiskepinner. Nammis!

Fiskepinner er en super måte å få i seg fisk på, uten at det blir for mye styr. Det er en lettvint, billig, rask og relativt sunn hverdagsmiddag. Det tar litt jo lengre tid å lage dem hjemmelaget, men du verdens så mye bedre det blir. Og så får hele familien i seg litt mer fisk enn med kjøpepinner. Hjemmepinner er superpoppis hos både store og små.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE  FISKEOPPSKRIFTER

Du trenger

Til fire (200 gram fisk per pers)

  • 800 gram fiskefilet av hvit fisk, uten skinn og bein (jeg bruker torsk)
  • 2 ½ ss olje
  • 160 gram brødrasp eller panko
  • 1 ts salt
  • ¼ kajennepepper
  • 1 ts hvitløkspulver/løkpulver
  • 1/2 ts papirkapulver
  • ½ ts sitronpepper (eller vanlig pepper)
  • 5 ss hvetemel
  • 3 egg

 

Serveringstips: poteter, dampede grønnsaker og remulade

Slik gjør du

1. Begynn med å riste brødraspen lett. Sett på grillelementet i ovnen, og la det varme seg opp mens du fordeler brødraspen utover et stekebrett med bakepapir. Sett stekebrettet inn i ovnen, på en av de øverste rillene og rist lett i ett til to minutter. Men pass på, det skal bli gyllent og fint, ikke svidd.

2. Ta ut brødraspen, skru av grillelementet og sett ovnen på 230 grader.

3. Ha så så brødrast, krydderne og saltet i en bolle.

4. Ha eggene i en annen bolle, og pisk dem lett sammen med en gaffel

5. Ha melet i en tredje bolle

6. Skjær opp fisken i tynne striper (tenk fiskepinnestrørrelse)

7. Dypp hvert fiskestykke i mel, og rist av det som er overflødig, så dypper du det i egg og rister av det som er overflødig. Til slutt dekker du det med brødrasp, slik at hele fiskestykket er dekket av brødrasp.

8. Ha oljen utover et stekebrett med bakepapir på, og legg fiskestykkene oppå.

9. Sett fisken I den øvre delen av ovnen.

10. Stek i 10 – 12 minutter, snu dem forsiktig halvveis.

11. Er du usikker på om de er ferdige, kan du teste en av pinnene. Fisken skal løsne lett og være «flakete» når de er ferdig.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.