Flatbrød med tomat – på under ti minutter

Oppskriften holder til en stekepanne
Nystekte, varme flatbrød med smak av tomat på bare 10 minutter. Supert middagstilbehør!

Hverdagsmiddagene trenger flere helter. Små, enkle ting som uten for mye stress kan heve matopplevelsen rundt middagsbordet en helt vanlig ukedag. Dette er en sånn helt! Ekspressflatbrød stekt i stekepanne er ferdig på ti minutter og krever liten innsats. Med enkel smak av soltørkede tomater og basilikum er dette en flott hverdagshelt til en hel rekke middager.  Nammis

Hva skal du ha til middag i dag?

Du  trenger:

 

  • 150 gram mel

 

  • 1 ts bakepulver

 

  • 1/2 ts salt

 

  • 1/4 ts natron

 

  • 75 gram soltørkede tomater (inkludert litt av oljen de ligger i)

 

  • 1 ts tørket basilikum (hvis du har fersk kan du bruke en ss finhakket fersk i steden)

 

  • 1 dl vann

 

TIPS! Jeg brukte en rund kakeutstikker til å få runde og fine porsjonsstykker. Hva med å hente frem pepperkakeformene, og lage litt artige figurer? Men ikke velg de formene med flest detaljer…

 

Slik gjør du:

 

 

1. Ha alt, utenom vannet, i en food prosessor. Kjør prosessoren til alt er en jevn masse.

 

2. La prosessoren gå, mens du tilsetter litt og litt vann. Og da mener jeg litt og litt. Etterhvert blir melblandingen til en deig. Da kan du ta den ut av bollen. Den er litt klissete, så strø gjerne litt mel på toppen for å få bedre grep. Da må du bare kna melet inn i deigen før du legger den i pannen.

 

3. Ha littegranne olje i en stekepanne og varm den opp til medium varme. Vær sikker på at pannen er varm før du begynner stekingen.

 

4. Kna deigen slik at den blir en stor pannekake, og legg den i midten av stekepannen. Trykk den godt ned i pannen, slik at den fyller hele stekeflaten og har nogenlunde jevn størrelse.

 

5. Stek i fem minutter på hver side.

 

6. Del opp i passende biter og server. God med en gang, best hvis den får hvile 10-20 minutter før servering.

1 kommentar til “Flatbrød med tomat – på under ti minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.