Franske rundstykker (Hamburgerbrød)

Rundstykkene kan også brukes som hamburgerbrød
Deilige brød med klare aner fra det franske kjøkken. Lyst, lett og luftig. Nammis

Disse lyse og luftige rundstykkene har stort brukspotensiale.  Med sin klare inspirasjon fra det franske kjøkkenet kan de for eksempel kan spises til frokost med godt smør, nypresse juice, hjemmelaget jordbærsyltetøy og en stort kopp nytraktet kaffe. Eller de kan akkopagnere en deilig middagssuppe. Jeg brukte dem som hamburgerbrød, og der gjorde de absolutt nytten. En deilig fransk smak som fikk kyllingburgeren min ennå bedre.

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Til cirka 10 burgerbrød

  •  3,5 dl lunkent vann (cirka 27 – 30 grader)
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ½ ts salt
  • 512 gram hvetemel (gjerne ekstra finmalt om du har)

 Slik gjør du

1. Bland vann og gjær I en bakebolle, og la stå i fem minutter.

2. Ha i sukker, 2 ss olivenolje, salt og 400 gram mel.

3. Elt alt sammen, og tilsett den siste delen av melet til deigen blir akkurat passe smidig og elastisk. Det er ikke sikkert at du trenger alt melet (jeg gjorde det. Og måtte tilsette litt mer).

4. Elt deigen i cirka 10 minutter.

5. Ha 2 ss olivenolje i en bolle, og legg deigen oppi. Snu deigen, slik at alle sider er dekket av olje. Dekk til deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 90 minutter, til deigen er doblet i størrelse.

6. Elt deigen lett, slik at luftboblene forsvinner. Del så deigen opp i biter på 85 gram. Bruk kjøkkenvekten.

7. Rull klumpene sammen til runde flotte rundstykker, og legg dem på et bakebrett med god avstand til hverandre.

8. Bruk så håndflaten og trykk deigklumpene skikkelig flate, slik at de får burgerbrød-formen.

9. Dekk bakebrettet med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la etterheve i cirka 40 minutter.

10. I mellomtiden varmer du ovnen til 210 grader.

11. Når hevetiden er over, bruker du en SKARP kjøkkenkniv, og skjærer to snitt i deigen. Eller tre. Eller et kryss. Dette er kun for pyntens skyld, så du kan velge selv. Pensle så brødene med resten av olivenoljen.

12. Stek burgerbrødene i 15 minutter. La hvile på rist i 15-20 minutter før du serverer dem.

 

 

En kommentar om “Franske rundstykker (Hamburgerbrød)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *