Frisk kålerabistappe

Denne friskusstappen setter kålerabien i fokus. Passer til både hverdag og fest. Nammis
Denne friskusstappen setter kålerabien i fokus. Passer til både hverdag, fest og pinnekjøtt. Nammis

Kålerabistappe serveres ofte til tunge, salte og fete måltider. Derfor er det meg et mysterium hvorfor så mange insisterer på å stappe også stappen full av fett, sjy og salt. Denne minimaliststappen setter kålerabien i fokus. Stapper du denne stappen i gapet blir det en frisk og lyst motvekt til alt det tunge og mørke på tallerkenen. Prøv denne – enten det er hverdag eller fest. Passer helt supert til pinnekjøtt!

Prøv våre andre juleoppskrifter også

Du trenger:

Til cirka 6 pers

  • 2 store kålrot
  • 2 store poteter
  • 30 gr smør
  • Krydder: salt og pepper

Slik gjør du:

1. Skrell kålroten og potetene.

2. Kutt opp kålroten i terninger på cirka 2×2 cm

3. Kok kålrotterningene med de hele potetene til de er myke (cirka 30 – 40 minutter)

4. Ta vare på cirka 3 – 4 dl av kokevannet og hell ut resten.

5. Ha potetene, kålroten og smøret oppi gryten igjen og stapp til alt er så jevnt som du ønsker.

6. Spe på med litt av kokevannet (begynn med 1 dl og spe på mer hvis du trenger)

7. Smak til med salt og pepper.

En kommentar om “Frisk kålerabistappe

  1. Tilbaketråkk: Saus til pinnekjøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.