Kålerabistappe serveres ofte til tunge, salte og fete måltider. Derfor er det meg et mysterium hvorfor så mange insisterer på å stappe også stappen full av fett, sjy og salt. Denne minimaliststappen setter kålerabien i fokus. Stapper du denne stappen i gapet blir det en frisk og lyst motvekt til alt det tunge og mørke på tallerkenen. Prøv denne – enten det er hverdag eller fest. Passer helt supert til pinnekjøtt!
Prøv våre andre juleoppskrifter også
Du trenger:
Til cirka 6 pers
- 2 store kålrot
- 2 store poteter
- 30 gr smør
- Krydder: salt og pepper
Slik gjør du:
1. Skrell kålroten og potetene.
2. Kutt opp kålroten i terninger på cirka 2×2 cm
3. Kok kålrotterningene med de hele potetene til de er myke (cirka 30 – 40 minutter)
4. Ta vare på cirka 3 – 4 dl av kokevannet og hell ut resten.
5. Ha potetene, kålroten og smøret oppi gryten igjen og stapp til alt er så jevnt som du ønsker.
6. Spe på med litt av kokevannet (begynn med 1 dl og spe på mer hvis du trenger)
7. Smak til med salt og pepper.
Én kommentar til “Frisk kålerabistappe”