Denne salsaen passer til det meste. En spennende smakskombinasjon av friske urter, søt mais, saftig mango og spennende ingefær. Vi har brukt den mest til stekt kjøtt, men den passer supert ved siden av grillmat, på toppen av en hotdog, mellom to burgerbrød eller i et tacoskjell. Den passer også godt ved siden av et stykke nytrukket torsk eller kanskje du skal spice opp restemiddagen i romjulen?
KANSKJE DU HELLER VIL PRØVE CHAKALAKA?
Du trenger
- 1 mango, skrelt og delt i terninger
- 1 liten boks med mais
- 1 paprika, kuttet i terninger
- ½ rødløk, kuttet i terninger
- skallet fra 1 lime
- 2 ss lime-juice
- 1 liten bunt med finhakket koriander
- 1 litt mindre bunt med finhakket mynte
- ¼ ts chilipulver
- 1 ts med finhakket eller revet fersk ingefær
- ¼ ts pepper
- ¼ ts salt
TIPS! Du kan gjerne lage salsaen kvelden i forveien. Den holder seg fint i kjøleskapet i minst et døgn.
Slik gjør du:
1. Bland salsaingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper.
2. La gjerne salsaen hvile i kjøleskapet noen timer, så setter smakene seg bedre sammen.
Én kommentar til “Frisk mangosalsa med mais, mynte og koriander”