Frosting/glasur til gulrotkake

Det er mye av den, men det gjør ikke noe. Den er nemlig kjempegod.
Denne gulrotkaken med den luftige søte frostingen er så god at jeg blir bedt om å ta den med til både bryllup og dåp. Og helst hver eneste fredag til jobben.

Dette er verdens beste glasur eller frosting til gulrotkake. Den er søt, den er luftig og det er masse av den. Dette som får gulrotkake-elskere til å sukke henført og gulrotkake-skeptikere til å like gulrotkake. Og ja – det er masse av den. Jeg vil ha masse glasur på kaken. Dersom du vil ha mindre, er det bare til å lage mindre – men da vil du angre!

 

Prøv også våre andre kaker

 

 

Du trenger

Rund kake

Dette er et tykt lag frosting til en rund kake fra vanlig springform

  • 300 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
  • 3 ts vaniljesukker
  • 225 g romtemperert smør
  • 375 gr melis
  • På toppen: 1 ss kakaopulver

 

Halv langpanne

Dette er et tykt lag frosting til en «halv langpanne» (sånn rektangelformet sak på cirka 35 – 25 cm) .

  • 400 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
  • 4 ts vaniljesukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • På toppen: 1 ss kakaopulver

 

Langpanne

Dette er et tykt lag frosting til en hel langpanne

  • 600 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
  • 6 ts vaniljesukker
  • 300 g romtemperert smør
  • 750 g melis
  • På toppen: 1 ss kakaopulver

 

Slik gjør du

1. Sørg for at osten, melisen og smøret er romtemperert. Det betyr at det må ha stått ute i minst en time før du begynner å lage frostingen. Det er litt viktig for at kremen skal bli myk og kremete

2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

3. Avslutt med å piske frostingen på høy hastighet et minutt eller to. Da får du en luftig og fin frosting.

4. Fordel frostingen jevnt ut over kaken, men vent til kaken er avkjølt.

5. Bruk en sil og dryss et tynt lag kakaopulver over hele kaken.

En kommentar om “Frosting/glasur til gulrotkake

  1. Så lurt med oppskrifter til ulike mengder som passer til kaker av ulike størrelser, Morten! Jeg er kjempedårlig på å opp- eller nedskalere oppskrifter… Me like it!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.