
Dette er verdens beste glasur eller frosting til gulrotkake. Den er søt, den er luftig og det er masse av den. Dette som får gulrotkake-elskere til å sukke henført og gulrotkake-skeptikere til å like gulrotkake. Og ja – det er masse av den. Jeg vil ha masse glasur på kaken. Dersom du vil ha mindre, er det bare til å lage mindre – men da vil du angre! Funker også utrolig godt på muffins!
Prøv også våre andre kaker
Du trenger
Rund kake
Dette er et tykt lag frosting til en rund kake fra vanlig springform
- 300 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
- 3 ts vaniljesukker
- 225 g romtemperert smør
- 375 gr melis
- På toppen: 1 ss kakaopulver
Halv langpanne
Dette er et tykt lag frosting til en «halv langpanne» (sånn rektangelformet sak på cirka 35 – 25 cm) .
- 400 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
- 4 ts vaniljesukker
- 200 g romtemperert smør
- 500 g melis
- På toppen: 1 ss kakaopulver
Langpanne
Dette er et tykt lag frosting til en hel langpanne
- 600 g naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine)
- 6 ts vaniljesukker
- 300 g romtemperert smør
- 750 g melis
- På toppen: 1 ss kakaopulver
Slik gjør du
1. Sørg for at osten, melisen og smøret er romtemperert. Det betyr at det må ha stått ute i minst en time før du begynner å lage frostingen. Det er litt viktig for at kremen skal bli myk og kremete
2. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
3. Avslutt med å piske frostingen på høy hastighet et minutt eller to. Da får du en luftig og fin frosting.
4. Fordel frostingen jevnt ut over kaken, men vent til kaken er avkjølt.
5. Bruk en sil og dryss et tynt lag kakaopulver over hele kaken.
Så lurt med oppskrifter til ulike mengder som passer til kaker av ulike størrelser, Morten! Jeg er kjempedårlig på å opp- eller nedskalere oppskrifter… Me like it!