Etter å ha fundert en stund på hvordan jeg skulle bruke geitekjøttet jeg hadde i fryseren en stund, valgte jeg å booke den inn som avslutter til årets burgerfestival. Det er et valg jeg ikke angrer på. Etter en sommer full av hamburgere, var geitekjøttet spennende og annerledes å jobbe med og ikke minst på smak. Hamburger med geitekjøtt er en smaksrik og saftig hamburgeropplevelse som anbefales varmt herfra. Jeg valgte også å pepre hamburgerbrødene og bruke hvitløksdressing for å få en mer komplett smaksopplevelse. Virkelig godt! En verdig og fin avslutning på en bra burgerfestival.
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger:
Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her).
- Til denne burgeren bruker jeg Hamburgerbrød med pepper og potet
Hamburgerdressing (Mine oppskrifter her).
- Til denne burgeren bruker jeg Hvitløksdressing
Kjøtt til fire burgere
- 450 gram malt geitekjøtt
- 1 medium gulløk, kappet i skiver
- 1 ts timian
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskummin
- 1 ts salt
- 1 klype pepper
- 2 ss sennep
- 1 ss Worcestershire sauce
- 5 ts olje
- 1 ts smør
Slik gjør du:
1. Stek løken i olje på lav varme i cirka 20 minutter, og la den kjøle seg ned litt. Cirka fem minutter holder fint.
2. Ha kjøtt, løk, krydder, sennep og Worcestershire-saus i en bolle og bland godt. Bruk hendene eller kjøkkenmaskin.
3. Del kjøttet opp i fire like deler, og form til burgere. Lag dem litt større enn hamburgerbrødene du skal bruke. Husk at burgerne minsker litt under steking.
4. Stek burgerne på medium varme i godt med olje og smørklatten i 10-12 min på hver side. La burgerne hvile i minst fem minutter før du spiser dem, så blir burgerne mest mulig saftig.
5. Jeg anbefaler hvitløksdressing eller stekt løk som tilbehør. Men vanlig salat, tomat og hamburgerdressing er også godt.