Glutenfri sjokoladekake

Glutenfri sjokoladekake
Kjedelig på utseendet, men mørk, syndig og saftig på innsiden. Nammis!

– Jeg har smakt mange glutenfrie kaker, og dette er den beste jeg har smakt! Kommentaren rundt kakebordet gjorde meg lettet. Jeg hadde nemlig prøvd å lage en glutenfri kake som smakte så godt at ikke-gluten-allergikere også vil spise den. Og så ville jeg ha en glutenfri kakeoppskrift som bare bruker de ingrediensene jeg vanligvis har i spisskammerset. Resultatet ble kjempegodt. Mørk, saftig og syndig sjokoladekake. Du kan pynte den med tynne sjokoladeflak, men smaken er så god at du ikke trenger noe annet enn selve kaken.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE KAKER

Du trenger:

  • 250 gram malte mandler
  • 250 gram mørk sjokolade (ca 70 % er fint)
  • 4 ss sterk kaffe
  • 200 gram smør, mykt og romtemperert, og skåret opp i terninger
  • 225 gram finkornet sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 6 egg (separerte eggehviter og eggeplommer)

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 170 grader og dekk til bunnen av en rund springform (på cirka 23 cm) med bakepapir.

2. Så kan du male mandlene. Du får den beste konsistensen av å bruke mandelkvern (som er ganske billig å kjøpe), men du kan selvsagt bruke blender eller en skarp kjøkkenkniv eller hammer.

3. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med kaffen. Rør litt underveis. (Bruk en stor bolle, for det skal mer oppi vannbadet når sjokoladen er smeltet)

Vannbad betyr at du smelter sjokoladen med indirekte varme. Knekk sjokoladen i biter og legg bitene i en metallskål eller glassskål over en kjele med varmt/småkokende vann og lar det stå urørt til det smelter. Pass på at skålen ikke berører det kokende vannet, for da blir sjokoladen smeltet for raskt.

4. Så rører du inn sukkeret i sjokoladen

5. Når sukkeret er rørt inn, kan du røre inn sukker og vaniljeekstrakt. Rør til smøret er helt smeltet

6. Flytt blandingen over en større bolle og rør inn de malte mandlene

7. Rør sammen eggeplommene og bland dem inn i sjokolademiksen

8. Så skal du piske eggehvitene stive. De skal bli ordentlig hvite og luftige. Pisk dem i en bolle som er helt ren og tørr i 4-5 minutter.

9. Nå skal de luftige eggehvitene blandes med den tunge sjokolademassen, og målet er å beholde mest mulig av luften i eggehvitene. Først må du forberede sjokolademiksen på at eggehvitene eggehvitene. Ta en stor spiseskje med eggehvite og bland inn i sjokoladen, uten å tenke på å bevare luften. Rør godt og hardt. Da løsninger sjokoladen litt, og er klar for at du nå kan vende inn resten av eggene. Bruk tuppen på en slikkepott, og vend inn eggehvitene forsiktig. Vært tålmodig, for det tar et par minutter, men gevinsten er en mye bedre kake. Vend på til all eggehviten er blandet inn, og så er du klar.

10. Ha kakemiksen over i springformen og stek i midten av ovnen i cirka 45 minutter. Da skal kaken ha løftet seg litt. Toppen og kantene får noen sprekker, men det gjør ikke noe. Kaken er god og saftig på innsiden allikevel.

11. La kaken kjøle seg helt ned, og så flytter du den til et fint kakefat. Pynt gjerne med noen tynne flak av mørk sjokolade som du skjærer med potetskreller eller en skarp kniv eller noe sånt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.