Granola med lite sukker

Denne oppskriften varer hele uken.
Denne oppskriften gir deg sunn og deilig frokostblanding hele uken! Nammis!

Jeg elsker frokostblandinger av alle slag, men det er ikke alltid så lett å vite hva (og hvor mye sukker) du putter i deg. Derfor har jeg vært på jakt etter en god måte å lage en litt sunnere frokostblanding som fortsatt smaker veldig godt. Helt fritt for sukker og karbohydrater blir det ikke, men jeg er fornøyd med både smak og innhold.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE FROKOSTOPPSKRIFTER

 

Du trenger

(til en stor porsjon, du kan halvere mengden)

  • 3 modne bananer (cirka 250 gram)
  • 30 gram/4 ss linfrø eller chiafrø
  • 50 gram mandelsmør (eller annet nøttesmør – se nedenfor)*
  • 350 gram havregryn
  • 200 gram nøtter (for eksempel en mix av mandler og pekannøtter, men du velger selv)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts salt
  • ½ ts natron

Forslag til topping

  • 50 gram revet kokos
  • 100 gram mørk sjokolade (70 – 86%)

* om dette mandelsmøret:

  • Du kan helt fint bruke peanøttsmør
  • Du kan helt fint bruke kjøpt nøttesmør
  • Hvis det er for tykt, kan du blande det ut med en teskje eller to med nøytral olje
  • Det er lett å lage hjemmelaget mandelsmør. Stek 60 gram mandler i ovnen i 20 – 25 minutter på 180 grader. Ha i blenderen sammen med ¼ ts salt. Sett på blenderen. Etter noen minutter slipper mandlene fettet, og da har du deilig mandelsmør.

 

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 120 grader varmluft.

Skrell bananene og skjær bort eventuelle brune partier. Ha sammen med linfrø, mandelsmør og vaniljeekstrakt. Pisk, mos eller krase alt sammen til det er en jevn masse, uten klumper fra bananen

2. Bland inn resten av ingrediensene (ikke toppingen) og bland slik at alt er dekket av bananmasse

3. Gjør klar to stekebrett med bakepapir i bunnen.

4. Fordele granolaen jevnt utover stekebrettene, cirka 450 gram granola på hvert brett. Bruk hele flaten.

5. Nå skal det stekes, og siden du bruker varmluft kan du ha begge brettene i på samme tid. La dem stå i 40 minutter, så snur du granolaen opp ned, slik at begge sider blir sprø og fin. La steke 20 minutter til

6. La kjøle seg helt ned, før du blander inn sjokoladen og kokkosen. Jo hardere du blander, jo mindre blir granolabitene, så du velger selv hva du vil ha

Bør spises i løpet av en uke.

 

Oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant på lazycatkitchen.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.