Gresk Ziti

Gresk Ziti
Ziti er en italiensk pastarett som kan minne litt om lasagne. Denne varianten er greskinspirert og gir en deilig og litt annerledes pastarett som ble populær i hele familien. Nammis!

Pasta er superdigg og hele familien elsker det! Men det er viktig å variere slik at man ikke bli lei de samme rettene og smakene hele tiden. Da kommer denne retten hendig inn. Et lite tilskudd av kanel og sitronsaft i kjøttsausen og brødrasp på toppen gir et ordentlig gresk kick til retten som både blir velkjent pastaherlighet og spennende matopplevelse på samme tid. Godt var det også! Anbefales!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PASTARETTER

Du trenger:

Til cirka 2 voksne og to barn

  • 175 gram småpasta (Aller helst den pastatypen som heter ziti, men jeg brukte penne og er fornøyd med det)
  • 1 gulløk, hakket
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 boks knuste tomater/tomatsaus
  • ½ ss sitronsaft
  • 2 ts oregano
  • ½ ts sukker
  • ¼ ts kanel
  • ½ ts salt
  • 1 ½ ss smør
  • 1 ½ ss mel
  • 4 dl melk
  • 300 gram revet ost
  • ¼ ts pepper
  • 1 dl brødrasp

 

TIPS! Oppskriften er skrevet stegvis, slik at du gjør én og én ting –  men det er ingenting som hindrer deg i å begynne koke pasta, steke løk og lage ostesaus samtidig hvis du vil spare tid og takler multitaskingen.

 

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, skyll av og sett til side

3. Varm litt olje i en gryte på medium varme, og stek løken gyllen og myk i 7 minutter. Varmen må ikke være så høy at løken får stekeskorpe. Rør innimellom. Det siste minuttet tilsetter du hvitløken.

4. Ha i kjøttdeigen og brune denne i løkkgryten i cirka fem minutter til all kjøttdeigen har blitt brun.

5. Tilsett så hermetiske tomater, sitronsaft, oregano, sukker og kanel og salt og rør inn.

6. Kok opp og la småputre på forsiktig varme til du skal bruke den igjen.

7. Så er det ostesaus-tid. Smelt smøret i en kjele (jeg bruker den kjelen som skal inn i ovnen) og rør så inn mel til det klumper seg godt. Fortsette i å steke smør-melet i 2 minutter mens du rører hele tiden. Dette er viktig fordi det bidrar til å fjerne melsmak.

8. Rør melken inn litt og litt av gangen. Jo mindre du rører inn om gangen i starten, jo færre klumper risikerer du.

9. Når all melken er rørt inn koker du forsiktig opp og lar småkoke i 7 minutter – rør jevnlig.

10. Tilsett 150 gram ost og pepperet og rør inn til osten har smeltet.

11. Rør inn pastaen i ostesausen.

12. Dersom du ikke bruker en kjele som kan gå inn i ovnen, flytter du pastaen over i en ildfast form.

13. Hell kjøttblandingen over pastaen.

14. Toppes med resten av osten og brødraspen.

15. Stek i 20 – 25 min på 180 grader til osten er gyllen

16. La hvile i ti min før servering

 

TIPS! Sett hele greien i fryseren før du har stekt den, så har du en rask og super middag til en annen dag. La tine en halvtimes tid i romtemperatur og legg til cirka 20 minutter på steketiden, så har du en middag som lager seg selv mens du slapper av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *