
Mangokylling er en superpopulær gryterett som kombinerer saftig kylling, deilig krydder og søt mango. Men mangokyllingens gleder trenger ikke begrense seg til bare gryteretten. Med denne grillmarinaden får du nemlig den samme gleder rundt grillen. Unn deg en ordentlig digg kyllingmiddag, og kast mangokyllinglår på grillen! Sommeren blir aldri den samme!
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE GRILLRETTER
Du trenger:
Til fire personer (2 lår til hver)
- 2 ss smør
- 1 gulløk, hakket
- 2 fedd hvitløk
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 mango, skrelt og hakket
- 4 ss ketsjup
- 2 ss Worcestershire sauce
- 2 ss eplesidereddik
- ½ ts tørket sennepspulver (kan sikkert erstattes av 1 ts sennep)
- ½ ts malt koriander
- ¼ ts spisskummen
- ¼ ts kajennepepper
- 8 kyllinglår, ferdig tinte og tørket av
Slik gjør du
1. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i løk, hvitløk, salt og pepper og stek på medium varme i åtte minutter til løken er myk og gyllen. Pass på varmen. Løken må ikke få stekeskorpe.
2. Ha bland sammen løkmiksen med mango, ketsjup, Worcestershiresaus, eplesidereddik, koriander, sennep, kajennepepper og spisskummen. Miks det hele til en pure ved hjelp av en blender eller stavmikser.
3. Sett til side 1 dl av mangopuréen.
4. Resten av puréen fordeler du utover kyllinglårene. Dekk til med plast og la marinere i cirka 30 minutter, mens du varmer grillen.
5. Grill kyllinglårene på lav/indirekte varme i cirka 40 minutter til de er ferdig gjennomstekt. Pensle dem lett underveis i grillingen med den mangopuréen du satte til side i sted.
Ser deilig ut. Ha en flott helg!
Takk for det. Håper det smaker 🙂