Grillede kyllinglår med mangosaus

Grillede kyllinglår med mangosaus
Okai, dette bildet burde vært bedre, men jeg var så grådig sulten. Du får bare stole på meg når jeg sier at dette smaker bedre enn det ser ut på bildet. Mangokyllinglår var nammis!

Mangokylling er en superpopulær gryterett som kombinerer saftig kylling, deilig krydder og søt mango. Men mangokyllingens gleder trenger ikke begrense seg til bare gryteretten. Med denne grillmarinaden får du nemlig den samme gleder rundt grillen. Unn deg en ordentlig digg kyllingmiddag, og kast mangokyllinglår på grillen! Sommeren  blir aldri den samme!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE GRILLRETTER

 

Du trenger:

Til fire personer (2 lår til hver)

  • 2 ss smør
  • 1 gulløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 mango, skrelt og hakket
  • 4 ss ketsjup
  • 2 ss Worcestershire sauce
  • 2 ss eplesidereddik
  • ½ ts tørket sennepspulver (kan sikkert erstattes av 1 ts sennep)
  • ½ ts malt koriander
  • ¼ ts spisskummen
  • ¼ ts kajennepepper
  • 8 kyllinglår, ferdig tinte og tørket av

 

Slik gjør du

1. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i løk, hvitløk, salt og pepper og stek på medium varme i åtte minutter til løken er myk og gyllen. Pass på varmen. Løken må ikke få stekeskorpe.

2. Ha bland sammen løkmiksen med mango, ketsjup, Worcestershiresaus, eplesidereddik, koriander, sennep, kajennepepper og spisskummen. Miks det hele til en pure ved hjelp av en blender eller stavmikser.

3. Sett til side 1 dl av mangopuréen.

4. Resten av puréen fordeler du utover kyllinglårene. Dekk til med plast og la marinere i cirka 30 minutter, mens du varmer grillen.

5. Grill kyllinglårene på lav/indirekte varme i cirka 40 minutter til de er ferdig gjennomstekt. Pensle dem lett underveis i grillingen med den mangopuréen du satte til side i sted.

2 kommentarer om “Grillede kyllinglår med mangosaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *