Grillgrønnsaker

Kast posen på grillen med en gang du tenner den, så er den klar til å spises på 20 minutter
Dårlig bilde, men god mat! En saftig, sunn og velsmakende grønnsaksblanding er perfekt tilbehør til de fleste grillmåltider.

Mange forbinder grilltilbehør med majonesmettet potetsalat, smørbakte maiskolber eller fettdryppende ostepølser. Utrolig godt, men kanskje ikke så sunt. Men hvert grillmåltid må ikke være et steg nærmere hjerteinfarktet. Dersom man heller vil ha et sunt tilbehør til grillmåltidet med deilig smak og som metter lenge, anbefaler jeg denne grønnsaksblandingen. Den passer veldig godt til både kjøtt og fisk. Nammis

På jakt etter en god grillmarinade?

 

Du trenger:

  • 750 gr poteter (Helst små nypoteter/mandelpoteter/partypoteter), delt i biter på cirka 2×2 cm
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1 gulløk, grovhakket
  • 1 stor rød paprika, grovhakket
  • 2 ss olivenolje
  • Krydres med salt, pepper og chilipulver
  • Sølvfolie

 

 

Slik gjør du

1. Kutt opp potetene og kok dem i en kjele i cirka 10 minutter. Hell potetene oppi et dørslag, og la dem hvile der noen minutter, slik at en del vann får fordampet.

2. Bland så alle grønnsakene i en bolle. Ha oppi olje og krydre etter ønske. Så blander du godt. Rør litt forsiktig, slik at du ikke skader potetene.

3. Ta et stort stykke sølvfolie, og legg grønnsakene på midten. Brett sølvfolien sammen slik at den danner en forseglet pose. Legg ett lag til med sølvfolie utenpå der igjen,

4. Så kaster du posen på grillen, og der kan den ligge i 20-30 minutter. Jeg pleier å legge posen på grillen idet jeg tenner den, så er den ferdig samtidig med kjøttet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.