Grillkrydder

Grillkrydder

Deilig hjemmelaget krydderblanding som setter en ekstra spiss på grillmåltidet. Et allround krydder som passer til alt. Spesielt godt til grillribbe og maiskolber. Nammis!

Grillkrydderet har hatt fast plass i krydderhyllene mine siden barndommen. Det var liksom mitt første eksperiment-krydder. Jeg husker ennå smaken av de seige superostete ostesmørbrødene som ble varmet i mikroen med et godt lag grillkrydder på toppen. Men etter hvert har krydderet heldigvis blitt dyttet lengre og lengre inn i skapet. Men med dette hjemmelagde krydderet er det ingen grunn til å spare seg lengre. Dette er en herlig, smaksrik krydderblanding som gir en ekstra smaksopplevelse til grillmat, ovnsbakt mat, pastaretter og ostesmørbrød. Masse smak, uten å være for sterkt.

Sjekk også våre andre grilloppskrifter

 

Du trenger:

Grillgrydder
Slik blir det ferdige resultatet. Mye bedre enn det du får på butikken.
  • 4 ss paprika-krydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss hvitt sukker
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss salt
  • ½ ss svart pepper (malt)
  • ½ ss chilipulver, (malt)
  • 1 ss oregano
  • 1 ts kajennepepper

 

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en bolle.

2. Bland godt

3. Lagre tørt og i lufttett boks.

4. Strø et godt lag med krydderblanding over det du skal tilberede – og gni gjerne krydderet godt inn om mulig. Tilberede så som vanlig og etter anvisningene.  Grillribbe grilles 3 minutter på hver side.

 

 

2 kommentarer om “Grillkrydder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *