
Deilig hjemmelaget krydderblanding som setter en ekstra spiss på grillmåltidet. Et allround krydder som passer til alt. Spesielt godt til grillribbe og maiskolber. Nammis!
Grillkrydderet har hatt fast plass i krydderhyllene mine siden barndommen. Det var liksom mitt første eksperiment-krydder. Jeg husker ennå smaken av de seige superostete ostesmørbrødene som ble varmet i mikroen med et godt lag grillkrydder på toppen. Men etter hvert har krydderet heldigvis blitt dyttet lengre og lengre inn i skapet. Men med dette hjemmelagde krydderet er det ingen grunn til å spare seg lengre. Dette er en herlig, smaksrik krydderblanding som gir en ekstra smaksopplevelse til grillmat, ovnsbakt mat, pastaretter og ostesmørbrød. Masse smak, uten å være for sterkt.
Sjekk også våre andre grilloppskrifter
Du trenger:

- 4 ss paprika-krydder
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss hvitt sukker
- 2 ss hvitløkspulver
- 1 ss løkpulver
- 1 ss salt
- ½ ss svart pepper (malt)
- ½ ss chilipulver, (malt)
- 1 ss oregano
- 1 ts kajennepepper
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle.
2. Bland godt
3. Lagre tørt og i lufttett boks.
4. Strø et godt lag med krydderblanding over det du skal tilberede – og gni gjerne krydderet godt inn om mulig. Tilberede så som vanlig og etter anvisningene. Grillribbe grilles 3 minutter på hver side.
2 kommentarer til “Grillkrydder”