![Grillmarinade til hvit fisk](http://www.nammis.no/wp-content/uploads/2016/11/Grillet-isgalt-002a-1024x656.jpg)
Vi er ikke flink nok til å spise fisk ofte nok, Madammen og jeg, men vi er superflinke til å grille, så da bestemte vi oss for å kombinere de to med å grille fisk. Ikke så veldig innovativt, kanskje, men fryktelig godt! Nygrillet fisk, digg marinadesmak og deilig grillsmak. Særlig når vi kombinerte det med utrolig digg mangosalsa.
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE FISKERETTER
Du trenger:
til fire personer
- 800 gram filet av Isgalt, torsk, kveite eller annet filet av hvit fisk (200 gram fisk til hver, altså)
- 5 ts saft fra sitron (eller lime)
- 5 ts olivenolje
- 1 ts paprikapulver
- 2 fedd hvitløk – most
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- Litt formfett (eller annen form for nøytralt fett) til grillristen
Slik gjør du
1. Ha alle marinade-ingrediensene i en bolle og bland godt.
2. Ha fisk og marinade i en lukket boks eller pose og la marinere i 15 – 60 minutter.
3. Ta fisken ut av posen og kast restene av marinaden.
4. Legg fisken på en godt smurt grillrist og grill i 3-5 minutter på hver side, til fisken er akkurat gjennomstek og begynner flake seg. Noe hvit fisk blir litt løs når den stekes, så vær forsiktig når du snur fisken.