
Sommergrillings handler om mer enn bare svartbrent kjøtt! Det er en helt rekke andre matvarer som egner seg minst like godt til å bli svidd på varme sommerdager. Potettilbehøret er et ypperlig eksempel. Grillpoteter trenger ikke være litt for lite kokt, kuttet i småbiter og druknet i billig majones. Disse grillpotetene er velsmakende, velstekte og hever grillmåltidet mange hakk. En skikkelig sommernammis-hit!
Du trenger
Til fire personer
- 600 gram småpoteter, aller helst nypoteter
- 2 ss hakket, fersk timian
- 1 ts røkt paprikapulver
- 4 ss olivenolje
- Krydres med salt og pepper
TIPS! Dersom du vil ha heitere poteter kan du legge til litt cayennepepper, chilipulver eller finhakket chili!
Slik gjør du
1. Kok potetene i godt saltet vann i 10 minutter
2. Bland olivenolje, timian og paprikapulver i en bolle.
3. Flytt de varme potene over i en bolle (sørg for at alt vannet har rent av dem og at de er tørre), og hell oljeblandingen over potetene. Bland godt!
4. Krydre potetene med salt og pepper. Vær gjerne litt raus.
5. Legg potetene på en varm grill og grill dem i 10 minutter. Snu dem midtveis i grillingen. Dersom du har mer av olivenoljeblandingen, skader det ingen å pensle denne på potetene underveis i grillingen.