Grillsalat med melon

Grillsalat med melon
Dobbel porsjon med saftig og frisk grillsalat med tre melontyper, mozzarella og frisk basilikum. Sommernammis!

Det perfekte grillmåltidet er mer enn bare et deilig svidd og saftig kjøttstykke. Tilbehøret (og desserten) er også viktig for den komplette sommerlykken. I dag anbefaler jeg deg denne salaten som slår an hos hele familien. Med tre melontyper, ost, urter og honning skiller den seg ut fra den vanlige standardsalaten. Smaken står perfekt til grillet kjøtt eller fisk. Et lite tips fra meg: Dette er en sånn salat som bør serveres så fort som mulig etter den er ferdiglaget, fordi melonene er så fuktige at det lett kan bli litt mer suppe enn salat hvis den får stå å vente lenge.

SJEKK UT VÅRE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til 4 personer

  • ¼ vannmelon
  • ¼ honningmelon
  • ¼ galiamelon
  • 1 ss fersk basilikum, finhakket
  • 1 ss flytende honning
  • 100 gram fersk mozzarella, kuttet i terninger (kan sløyfes)
  • ¼ ts salt

 

OBS! Meloner varierer i størrelse, så hvor mye er egentlig en kvart melon? Jeg måler terningene i litermål, og gir meg på cirka 5 dl per melon.

Slik gjør du

1. Kutt opp melonene i kuler eller terninger eller andre former du liker. Variere gjerne fra melon til melon – det blir alltid stilig!

2. Ha melonene i et dørslag eller en stor sil og bland godt med basilikum, slik at det blir litt basilikum på alle melonstykkene. Det vil renne en del veske av melonene, men det gjør ingenting.

3. Så heller du honningen, mozzarellaen og saltet over melonene og blander godt.

4. Hell så over i serveringsbolle og servere salaten umiddelbart

 

TIPS! Vil du ha en salat med mer smak og styrke? Hakk opp en teskje eller to med jalapeños og bland i sammen med osten!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.