Grillspyd med honningmarinert kylling

Grillspyd med kylling. Nammis!
Utrolig digg grillspyd med marinert kylling og grønnsaker. Nammis!

Grillsesongen er endelig tilbake, og i dag er det marinerte kyllingspyd som skal på grillen. Kyllingspyd gir den perfekte kombinasjon av saftig kjøtt og sprøstekte grønnsaker. Og så marinaden, da, dere. Herregud! Det er ikke så mye av den, så den tar ikke fullstendig over smaksopplevelsen. Den bare ligger der i bakgrunnen og fordeler glede, lykke og smak i hver eneste bit. Dette blir en av gjengangerne på grillen vår i år!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til 4 personer (6 store eller 12 små grillspyd)

  • grillspyd
  • 4 ss olivenolje
  • 5 ss flytende honning
  • 5 ss soyasaus (gjerne den grønne med mindre salt)
  • ¼ ts pepper
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 700 gram kyllingfilet (Delt opp i 12 stykker)
  • 4 store sopper (del hver sopp i tre)
  • 1 aubergine (Kutt opp i 12 centimetertykke skiver)
  • 12 brokkoliblomster (1 brokkoli)
  • 2 store paprika (Del opp i 12 store biter)
  • 2 store gullløk (Del opp i 12 båter)

TIPS! GRILLSPYD ER FRIHETENS MIDDAG. Ta gjerne bort ingredienser du ikke liker, har mer av det du liker mest på spydene eller tre på noe helt annet. Alt er opp til deg!

 

Slik gjør du

1. Kutt opp kjøtt og grønnsaker, og fordele dem utover grillspydene

2. Bland sammen olje, honning, soyasaus, pepper og hvitløk i en bolle

3. Hell en dl over i en annen bolle, og spar den til pensling under grillingen

4. Ha resten av marinaden i en forseglbar pose sammen med grillspydene. Lukk posen og massere posen forsiktig, slik at marinaden fordeler seg rundt over alt. Du vil kanskje tenke at det er litt lite marinade, og det er det, men den gir plenty med smak allikevel.

5. La stå i kjøleskapet og marinere noen timer (gjerne over natten).

6. Grilles i cirka 12 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Etter seks minutter kan du pensle dem godt, og så snu dem forsiktig.

Tips: Spray gjerne litt olje på grillristen før du legger grillspydene på, da er de lettere å snu.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.