Jeg er alltid på jakt etter middagsretter som hele familien kan sette pris på. Det må altså være noe som er så rik på smak at de voksne ikke synes det blir for enkle smaker, samtidig som det ikke må bli så voldsomt at barna rømmer middagsbordet. Med disse grillspydene har vi en flott løsning. En deilig marinade gir en finfin og spennende smak på grillspydene, mens den saftige kyllingen er en stor hit hos ungene. En enkel og spennende grillrett som anbefales for store og små!
Prøv også våre andre grillretter
Du trenger
Til 5 grillspyd
- 3 kyllingfileter (cirka 350 gram) – kan gjerne erstattes med for eksempel lårkjøtt
- 5 grillpinner
- Litt olje til å smøre grillen
- ¼ squash
- 1 liten rødløk
- 1 rød paprika
Marinade:
- 3 ts soyasaus
- 3 ts østerssaus
- 3 ts sesamolje
- 2 ts eplejuice (kan erstattes med kinesisk risvin)
- ½ ts femkrydder
- ½ ts hvit pepper
- 2 ss honning
TIPS! Varier gjerne med grønnsakene. Det er for eksempel ikke feil med litt cherrytomater eller noe sopp i stedenfor paprika og squash.
Slik gjør du:
1. Bland alle marinadeingrediensene i en bolle.
2. Skjær opp paprikaen i 10 store biter
3. Skjær opp squashen opp i 5 omtrent centimetertykke skiver
4. Skrell rødløken og kutt den opp i fem båter. Få med litt av bunnkjernen i hver løk, så holder den seg mer samlet gjennom prosessen
5. Tørk av kyllingen med et kjøkkenpapir og kutt den opp i 10 eller 15 biter. Tenk på at kjøttet er det som bør ligge på grillristen hele tiden, derfor må kyllingbitene være like tykke som de tykkeste grønnsaksbitene.
6. Ha både kylling og grønnsaker og marinade i en tett pose og bland godt, slik at marinaden dekker alt. La marinere i cirka 30 minutter. Snu litt på posen underveis. I denne perioden kan du også legge grillpinnene i vann (eller det du tenker å drikke til maten)– det gjør det lettere å tre på kjøttet og gjør at pinnene ikke svir seg så lett.
7. Når det er ferdigmariner kan du fordele kjøtt og grønnsaker utover de fem grillspydene. Hell restmarinaden over de ferdige grillspydene
8. Pensle grillen med litt olje og legg spydene på. Grilles på medium varm grill i 10 – 15 minutter til kyllingen er ferdig gjennomstekt. Honningen i marinaden gjør grillstripene veldig mørke, så kyllingen skal se litt «lett forkullet ut» når den er ferdig. Snu spydene cirka hvert tredje minutt.
Tips: Husk ekstra god hygiene rundt rå kylling. De ferdige spydene bør legges på et annet fat enn de rå spydene kom fra. Vask hender og kjøkkenutstyr så fort du er ferdig med håndteringen av rå kylling.
Hvor mye østerssaus er det? Teskjeer? Spiseskjeer? Desiliter?
Hei 🙂 Tror det skal være teskjeer 🙂
Morten