Grillspyd med kalkun

Grillspyd med kalkun
Enten det er påskekalkun, thanksgivingkalkun, julekalkun eller en helt vanlig hverdagskalkun: Restene gjør seg utrolig godt på grillen! Nammis!

Kalkunmiddag er noe av det diggeste! Saftig kjøtt, fyldig saus og masse tilbehør. Men hva gjør du med restekjøttet når festen er over og fuglen skal plukkes? Suppe? Pai? Wraps? Ikke glem grillen oppi det hele! Kalkunrestene og sauserestene trenger nemlig ikke lange tiden på grillen for å kombineres til en deilig restelunsj eller restemiddag. Resultatet blir saftige, varme kalkungrillspyd med det deilige lille hintet av sommer, grill- og røykesmak.

SJEKK UT VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

Til fire spyd

  • 4 grillspyd
  • 600 gr ferdig tilberedt kalkunkjøtt
  • 4 dl kalkunsaus
  • Serveringstips: Waldorfsalat og ferske rundstykker er snadder. Ikke vær redd for litt salat heller.

 

Slik gjør du

1. Begynn med å rive kalkunkjøttet i tynne strimler

2. Bland kjøttet med sausen

3. La kjøtt og saus marinere sammen en stund. Over natten i kjøleskapet er supert, men en halvtime går også veldig bra

4. Del kjøttet opp i fire omtrentlig like deler

5. Fordele kjøttet jevnt på grillspydet og press godt sammen slik at kjøttet sitter greit på grillspydet. Da presser du bort en del av sausen, men det gjør ikke noe. Når du er ferdig pensler du sausen forsiktig over spydene.

6. Legg de ferdige spydene forsiktig på en medium varm grill (Jeg sprayet grillristen med litt formfett først, slik at spydene skulle være lett å snu).

7. Spydene skal grilles i cirka fem minutter på hver side til de får en fin og gyllen stekeskorpe. Alt her er jo stekt fra før, så grillingen handler bare om smak, skorpe og å få det gjennomvarmt. Snu forsiktig – for kjøttet er ganske løst festet til grillspydene. Jeg løsnet kjøttet fra grillristen med stekespade først, og snudde forsiktig, men bestemt.

8. Serveres umiddelbart, gjerne krydret med litt nykvernet pepper på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *