
Glem alt om ventepølser og marinader! Fra nå av er det grilltapas som gjelder. Gjør grillspydene klar på forhånd og legg sølvfolie-posen på grillen idet du tenner den. I løpet av ti minutter har du en imponerende og alternativ forrett man kan kose seg med mens man venter på resten. Det salte kjøttet og de søte grønnsakene/frukten blir en magisk smakskombo som det kommer til å snakkes om resten av grillfesten. Retten kan også lages til et tapasbord. Midtvinters bruker du sesongens grønnsaker og hiver det hele i ovnen i steden.
Du trenger:
Til fire pers
- 6 hele dadler (ikke sånne julegreier)
- 1 pakke skogsbacon
- 4 modne fersken
- 4 pærer
- 1 pakke sukkererter
- En pakke pølser med spennende smak (ikke rå pølse)
- Et par ferske sjampinjonger om det er sesong
- En spiseklar mango
- En pakke pepperonipølse
- En pakke spekeavskjær (eller noe annen litt tykk spekekjøtt)
- Cocktail-pinner eller korte grillspyd
TIPS! Her kan du variere ganske masse hva du har på. Bruk det kjøttet og den frukt/grønten som passer best etter sesong og smak.
Slik gjør du
1. Kutt dadlene i to eller fire (basert på størrelse)
2. Kutt opp bacon i like mange deler som du har daddelbiter
3. Brett baconbiten rundt daddelbiten og fest på grillspydet
4. Kutt opp frukten i biter som passer på grillspydet. Du skal ha en frukt til hvert spyd
5. Kutt opp det kjøttet som trengs kutting for å passe til grillspyd. Du skal ha like mange kjøttbiter som du har fruktbiter
6. Fest èn frukt og et stykke kjøtt på hvert grillspyd.
7. Legg alle spydene i på et stort stykke aluminiumsfolie.
8. Brett sammen aluminiumsfolien til en forseglet pose og legg på grillen. Eller cirka ti minutter er alt godt og varmt og har delt litt smak med hverandre, men all frukten har fortsatt masse tyggemotstand.