Den grønne ertersuppen gav meg et helt nytt syn på ertersuppe! Jeg fant den i en avis for noen år siden og lager den med jevne mellomrom. Madammen er litt skeptisk til den, men småttisen (2) og jeg elsker den! En fantastisk frisk og herlig suppe. Ertene gir supppen en kremet grønn kosistens, og baconet og creme fraisen bidrar til litt smaksvariasjon i hver eneste skje. Men som Madammen sier: hvis man ikke liker grønne erter, liker man ikke denne suppen heller.
Har du heller lyst på en av våre andre supper?
Du trenger:
- 300 gram frosne erter
- 4 sjalottløk
- 6 dl oksekraft (jeg brukte buljongterninger)
- 2 ss smør eller olje
- 2 dl matfløte (eller melk hvis du vil ha den ennå magrere)
- 1 ss saft fra lime
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 150 gr smårettbacon, eller bacon i små terninger (kan kuttes)
- ½ boks creme fraishe
TIPS! Er du glad i bacon og creme fraishe? Bruk gjerne mer enn det som står i oppskriften. Vil du ha den vegetarisk? Kutt ut baconet! Vil du ha den ennå magrere? Bruk lettmelk og magrere kjøtt.
Slik gjør du:
1. Skrell og kutt løken i tynne skiver
2. Smelt smøret i en kjele på medium varme, og la løken surre i ett minutt mens du rolig rører rundt.
3. Tilsett kraften og fløten og kok opp
4. Småkok i ti minutter. Rør av og til.
5. Mens du venter kan du steke baconet på medium varme. De skal få litt stekeskorpe, men må ikke bli veldig godt stekt.
6. Tilsett erter, limesaft, salt og pepper i suppen.
7. Kok til ertene er møre – det tar noen minutter
8. Blend med blender eller stavmikser til alt er en jevn masse.
9. Smak på suppen og vurdere om du trenger mer salt eller pepper eller limesaft.
10. Sil av baconfettet.
11. Pynt hver skål med litt baconterninger og creme fraishe og server resten ved siden av.