Grønn pizzasaus

Grønn pizzasaus
Bytt ut den røde klassiske pizzasausen med en grønn pestosaus og opplev en helt ny pizzaverden. Nammis!

– Hva mener du med grønn pizzasaus? Madammen var skeptisk. – Mener du at vi skal bytte ut all tomatsausen i bunnen med en grønn pestosaus eller bare klatte det litt rundt på toppen som normale mennesker? Jeg bekreftet at jeg tenkte på en pizza helt uten rød saus, og så på Madammen at hun trodde jeg hadde blitt gal. Bedre ble det ikke av at den grønne sausen luktet ganske intenst idet den var ferdig i blenderen. Men etter noen timer i kjøleskapet var den verste lukten borte, og sammen med fersk mozzarella og litt bacon på toppen, så ble dette en helmaks pizzaopplevelse.

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til en langpanne-pixxa

  • 2 dl friske basilikumblader
  • 1 dl fersk persille
  • ½ dl parmesan-ost, kuttet i terninger
  • 1-2 hvitløksfedd, skrelt og grovhakket
  • 1 klype salt
  • 1 klype chiliflak
  • ½ – 1 dl olivenolje
  • ¼ ss sitronjuice
  • 1 ss vann

 

Pizza
Jeg gikk for fersk mozzarella og baconterninger.

TIPS: Grønn pizzasaus passer bra til sopp, soltørkede tomater, fersk mozzarella, oliven, paprika, artiskokker, rødløk, fetaost, rucola, mer parmesanost og bacon. Eller kanskje du har en helt egen idé? Fortell gjerne i kommentarfeltet

 

Slik gjør du:

1. Ha alt i en blender, men begynn med ½ dl olje.

2. Blend til alt er en jevn masse.

3. Tilsett mer olje om det trengs.

4. Nå lukter det hele ganske intenst. Sett i kjøleskapet noen timer, så roer det seg.

5. Brukes som vanlig pizzasaus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.