– Hva mener du med grønn pizzasaus? Madammen var skeptisk. – Mener du at vi skal bytte ut all tomatsausen i bunnen med en grønn pestosaus eller bare klatte det litt rundt på toppen som normale mennesker? Jeg bekreftet at jeg tenkte på en pizza helt uten rød saus, og så på Madammen at hun trodde jeg hadde blitt gal. Bedre ble det ikke av at den grønne sausen luktet ganske intenst idet den var ferdig i blenderen. Men etter noen timer i kjøleskapet var den verste lukten borte, og sammen med fersk mozzarella og litt bacon på toppen, så ble dette en helmaks pizzaopplevelse.
SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER
Du trenger
Til en langpanne-pixxa
- 2 dl friske basilikumblader
- 1 dl fersk persille
- ½ dl parmesan-ost, kuttet i terninger
- 1-2 hvitløksfedd, skrelt og grovhakket
- 1 klype salt
- 1 klype chiliflak
- ½ – 1 dl olivenolje
- ¼ ss sitronjuice
- 1 ss vann
TIPS: Grønn pizzasaus passer bra til sopp, soltørkede tomater, fersk mozzarella, oliven, paprika, artiskokker, rødløk, fetaost, rucola, mer parmesanost og bacon. Eller kanskje du har en helt egen idé? Fortell gjerne i kommentarfeltet
Slik gjør du:
1. Ha alt i en blender, men begynn med ½ dl olje.
2. Blend til alt er en jevn masse.
3. Tilsett mer olje om det trengs.
4. Nå lukter det hele ganske intenst. Sett i kjøleskapet noen timer, så roer det seg.
5. Brukes som vanlig pizzasaus.