Grønnsaksgryte med linser og ris

Grønnsaksgryte med linser og ris
Deilig, sunn og mettende middag med masse gode smaker. Nammis!

Jeg er alltid på jakt etter gode, mettende og sunne gryteretter. De smaker skikkelig snadder, og egner seg veldig godt enten man bruker dem til hverdagsmiddag, serverer dem til lunsjgjester i helgen eller om du fryser porsjonspakker til lunsj. Og man kan variere i det uendelige. Alle ingredienser er cirka og du kan bytte ut nesten alt etter egne interesser og muligheter. Denne er i utgangspunktet vegetarisk, men du velger selv om du vil tilsette kjøtt eller bytte ut grønnsakskraften med for eksempel kyllingbuljong. Linser og ris gir en god base i retten, og grønnsakene gir masse smak og tekstur. I tillegg er det noen gode kryddersmaker her som hever retten enda et par hakk. Anbefaler denne.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRYTERETTER

Du trenger:

Til middag til fire personer

  • 1 liter grønnsakskraft
  • 230 gram røde linser (tørkede)
  • 60 gram rå brun ris
  • 1 purre (det hvite), kuttet i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 rød paprika, kuttet i skiver
  • ½ brokkoli (inkludert stilken), kuttet opp i små biter
  • 150 gram maiskorn
  • 100 gram aspargesbønner (kutt bort endene, og del opp i 2-3 deler)
  • En boks (400 ml) hermetiske tomater
  • 3 selleristenger, kuttet i tynne skiver
  • 400 gram suppeboller (sånne små, ferdigkokte hvite «kjøttboller». Du velger selv om du vil ha dem med eller uten kjøtt) – uten lake
  • 1 boks hermetiske kikerter, skylt
  • 1 boks hermetiske bønner, skylt
  • 1 håndfull ferske urter (for eksempel persille, basilikum, gressløk, velg selv), finhakket
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Kok opp grønnsakskraften i en stor gryte.

2. Ha i linser og ris og la småkoke i 20 minutter. Rør innimellom, slik at ingenting setter seg fast i bunnen. Tilsett mer veske om det blir for tørt. Mens det koker kan du kutte opp alle grønnsakene.

3. Etter 20 minutter har du i purre, hvitløk, spisskummen, chilipulver, garam masala, paprika, brokkoli, mais, aspargesbønner, hermetiske tomater og selleristenger. La koke videre i 5 minutter

4. Tilsett suppeboller, kikerter og bønner og la koke videre i 5 nye minutter

5. Rør inn de ferske urtene, salt og pepper.

 

Oppskriften er inspirert av en oppskrift i kokeboken «verdens beste gryteretter» fra Spektrum forlag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.