Grønnsakspai

Grønnsakspai
En deilig pai med masse smak av deilige grønnsaker.

En lørdagsformiddag i starten av juni gikk I-landsalarmen hjemme hos oss. Kjøleskapet var så fullt av grønnsaker at ikke fikk plass til en pakke med gulrøtter jeg av en eller annen grunn hadde plukket med meg på butikken. Det lå jo to pakker i kjøleskapet allerede. – Nå er det alarm, skrek jeg inn til Madammen i stuen! – Nå MÅ det bli pai!!! Madammen skjønte alvoret og kom stormense til. Vi brettet opp ermene og begynte å hakke og koke og kutte og snart kunne vi spise. Krisen var over og magene mette. I denne paien er det grønnsakene og friske smaker som står i fokus i hver eneste munnfull. En deilig mild pai med sprø paibunn, en enkel eggeblanding og masse grønnsaker.

Prøv også våre andre paier

 

Du trenger:

Til middag til fire personer

  • En paideig som passer til en stor paiform
  • 4 poteter, ferdig kokte, og kuttet i terninger
  • 2 gulrøtter, ferdig kokte, og kuttet i terninger
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 1 halv purre, kuttet i skiver
  • 100 gr grønne erter (sånne fryste)
  • Bukettene fra en kvart brokkoli
  • Bukettene fra en kvart blomkål
  • 5 egg
  • 5 ss melk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper (til eggeblandingen) + et lett lag pepper til toppen av paien
  • ¼ ts muskatnøtt
  • To kuler fersk mozzarella, kuttet i skiver

 

TIPS! Dette er en fleksibel oppskrift. Bytt gjerne ut en eller flere eller alle av grønnsakene etter hva du har tilgang og mest lyst på.

TIPS 2! Dersom du er eventyrlysten kan du tilsette 200 gr smårettbacon eller kuttet skinke eller lignende. Det gir en ekstra spiss på smaken

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Gjør klar alle grønnsakene. Hakk, kok og kutt etter anvisningene over.

3. Forstek paibunnen i et kvarter slik at bunnen blir sprø før du har i grønnsakene (Se mer om dette her).

4. Bland egg, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle.

5. Ha grønnsakene og baconet oppi eggeblandingen og bland godt, slik at alle grønnsakene blir dekket av eggeblandingen.

6. Hell grønnsakene over i paibunnen og fordel jevnt utover.

7. Fordele mozzarella-skrivene utover på toppen av paien.

8. Strø gjerne et tynt lag med nykvernet pepper på toppen

9. Stek på 20 grader i 25-30 minutter, til paien virker fast og gjennomstekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.