Grønnsakssuppe med kyllingkjøttdeig

En tallerken ferdig suppe.
En tallerken med sunn, smaksrik og herlig suppe. Perfekt både til lunsj og middag. Nammis!

Suppe er supermat hvis du skal holde deg både sunn, mett og fornøyd med livet. Dette er en sånn suppe som får deg til å smile og tenke gode tanker. Det gjør den i alle fall med meg. Jeg elsker suppe, ikke bare fordi det er så godt og lunt, men også fordi suppe er så tilgivende. Alle mål er cirkamål, og du kan helt fint kutte ut, legge til, bytte ut, øke eller redusere ingrediensene etter smak, lyst og tilgjengelighet. En suppegryte er et også godt sted å bruke grønnsaker som snart går over til den andre siden. Følg oppskriften min til punkt og prikke eller herje løs med dine egne valg og preferanser. Det blir sannsynligvis godt uansett!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER

Du trenger

Til en STOR suppekjele. Oppskriften kan fint deles i 2, 3 eller 4

  • 2 ss olje
  • 250 gram hodekål, strimlet (kan erstattes med annen kål)
  • 3 gulrøtter, kuttet i små terninger (kan feks erstattes av pastinakk)
  • 1 løk, finhakket
  • 4 selleristenger, finhakket
  • 1 persillerot, i små terninger (kan for eksempel erstattes med sellerirot)
  • 2 medium kokefaste poteter, kuttet i små terninger (kan for eksempel erstattes med søtpotet eller kålrabi)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • 3 cm ingefær finhakket eller raspet
  •  
  • 400 gram kyllingkjøttdeig (eller annet kjøtt/annen kjøttdeig)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts timian
  • ¼ ts kajennepepper
  •  
  • 2 l kyllingkraft (eller annen kraft) – jo bedre kvalitet du har på kraften, jo bedre blir suppen
  • 3 dl linser røde tørre linser (kan erstattes med hermetiske linser eller bønner)
  •  
  • 2 dl fryste erter
  • 200 gram grønnkål, finhakket
  • 1 purreløk, kuttet i tynne skiver
  • 1 håndfull bladpersille, finhakket (kan erstattes med 1 ss tørket)
  • 1 bunt gressløk, finhakket (kan erstatts med 1 ss tørket)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

 

Slik gjør du:

1. Klargjør alle grønnsakene (hodekål, gulrøtter, løk, selleristang, persillerot, poteter, hvitløk og ingefær).

2. Ha litt olje i en stor suppekjele og ha på medium varme.

3. Stek grønnsakene i ti minutter til løken er myk og gjennomsiktig. Rør innimellom, og pass på varmen. Det skal ikke få stekeskorpe.

4. Mens du venter kan du klargjøre kraften og grønnsakene til pkt 9.

5. Sett opp varmen et hakk eller to og ha i kjøttdeig og krydder. Hakk opp kjøttdeigen og la steke til den ikke lenger er rød.

6. Ha i kraften

7. Rør inn linsene (Dette utsetter du til pkt 9 om du bruker hermetiske linser, de trenger kortere koketid)

8. La småkoke i 15 minutter. Tilsett mer kraft eller vann om det blir for lite.

9. Tilsett erter, grønnkål, purreløk, persille, gressløk, salt og pepper

10. La småkoke i ti minutter til.

11. Smak til og servere.

 

Denne oppskriften gir er cirka 54 kcal per 100 gram ifølge kostholdsplanleggeren.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.